De effecten van langdurig gebruik van Prilosec

De effecten van langdurig gebruik van Prilosec

Prilosec, ook bekend onder de generieke naam omeprazol, behoort tot een klasse van geneesmiddelen bekend als protonpompremmers. Protonpompremmers geneesmiddelen voor de productie van maagzuur onderdrukken. Prilosec wordt gebruikt voor de behandeling frequent

zuurbranden, gastro-oesophageale reflux, maagzweren, darmzweren en Zollinger-Ellison syndroom. Langdurig gebruik van Prilosec kan enkele nadelige neveneffecten veroorzaken.

botbreuken

Een breuk is een breuk in de continu├»teit van het bot. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration, kan langdurig gebruik van hoge doses Prilosec leiden tot verhoging van fracturen van de heup, pols en rug. Het risico op fracturen is nog groter bij pati├źnten ouder dan 50 jaar die gebruik hebben gemaakt Prilosec voor lange tijd. De FDA beveelt aan dat artsen lage doses van Prilosec en voor zo kort mogelijke periode voorschrijven.

Lever schade

Volgens Drugs.com wordt Prilosec gemetaboliseerd in de lever. De lever zet Prilosec tot bijproducten die gemakkelijk kan worden uitgescheiden uit het lichaam. Constante blootstelling van de lever aan hoge doses Prilosec beschadigt de lever leidt tot leverfalen. Tekenen en symptomen van leverfalen zijn misselijkheid, rechts pijn in de bovenbuik, klei gekleurde ontlasting en gele verkleuring van de ogen en de huid.

oesofageale candidiasis

Esophageal candidiasis als overgroei van schimmel in de slokdarm. Maagzuur is belangrijk bij het voorkomen van de groei van schimmels in de slokdarm. Volgens Drugs.com, het gebruik van Prilosec voor een lange tijd zorgt voor een gunstig klimaat voor de groei van de schimmel in de slokdarm als Prilosec blokkeert de productie van zuur in de maag. Oesofageale candidiasis veroorzaakt pijnlijke slikken wat kan leiden tot overtollig gewicht te verliezen.