De effecten van Kanker op het dagelijks leven van een persoon

Weinig diagnoses zijn nog schokkender dan hersenkanker. Na een diagnose voor hersenkanker, behandeling en herstel uitgegroeid tot een centrale focus van het leven van de patiënt; maar dag-tot-dag leven gaat verder, en de hersenen kankerpatiënten moeten weten wat te verwachten.

Onbekwaamheid

Hersenkanker vereist vaak een operatie, samen met radiotherapie of chemotherapie. Chirurgie voor hersenkanker vergt meer tijd dan herstel chirurgie voor andere vormen van kanker en kan resulteren in tijdelijke of permanente cognitieve stoornissen. Vaak hersenen kankerpatiënten moeten nemen een zes maanden durende arbeidsongeschiktheid vertrekken van het werk en kunnen financiële bijstand gedurende die tijd vergen. In sommige gevallen kan het nodig zijn ze te gaan op blijvende invaliditeit.

voedingskeuzes

Constipatie is een veel voorkomend verschijnsel bij patiënten met hersenkanker. Patiënten kunnen dit tegen te gaan door het verhogen van de hoeveelheid vezels die ze verbruiken. Zij kunnen ook willen een zacht laxeermiddel nemen.

Ergotherapie

Hersenkanker en de behandelingen verstoren vaak meer dan andere vormen van kanker met de mogelijkheid om dagelijkse taken zoals koken of dressing. Ergotherapeuten kunnen helpen bij het herstellen van de patiënten te verhogen hun onafhankelijkheid en aan te passen aan de beperkingen.

Epileptische aanvallen

Hersenkanker patiënten kunnen last hebben van epileptische aanvallen. Zij moeten met familieleden over deze mogelijkheid te praten en hen te informeren over de juiste antwoorden. Patiënten die nog steeds werken moet dit bespreken met collega's ook.

Bloedproppen

Hersenkanker patiënten zijn gevoelig voor de vorming van bloedstolsels in de benen. Een stolsel zal leiden tot zwelling of pijn in het been. Als een been stolsel optreedt, is het belangrijk om medische hulp te zoeken meteen.