De Effecten adoptie op Moeders van de geboorte

De Effecten adoptie op Moeders van de geboorte

Geboorte moeders kunnen overwegen om hun kinderen voor adoptie voor een verscheidenheid van redenen, zoals druk van buitenaf, financiële kwesties, persoonlijke redenen en vaak tot een beter leven voor het kind te zorgen. Wanneer een adoptie plaatsvindt, kan de biologische moeder van een breed scala van voordelen ervaren, maar meestal niet zonder een aantal negatieve aspecten. Geboorte moeders vaak vinden troost in steungroepen of begeleiding om te helpen omgaan met het leven evenement.

voordelen

Adoptie is een optie voor zwangere vrouwen die een aantal voordelen biedt. Kosten in verband met de zwangerschap, zoals prenatale kosten, bezoeken van artsen, de geboorte van het kind en de juridische kosten, zijn vaak bedekt. Ondersteunende en adviserende diensten voor de geboorte moeder worden verstrekt, en huisvesting beschikbaar zijn, volgens AmericanPregnancy.org kan Adoptie het antwoord op een anders zeer moeilijk of zelfs verwoestende situatie, en het kan openen mogelijkheden voor de geboorte moeders na te streven hun doelen en dromen die niet mogelijk wanneer misschien opvoeding van een kind terwijl ze weten dat ze ook het verstrekken van hun baby's met een meer veilige toekomst. De biologische moeder kan kiezen voor de adoptieouders te helpen zorgen voor haar pasgeboren gaat om een ​​gezin dat ze is comfortabel met en die misschien zelfs de toekomst contact met het kind mogelijk te maken.

Verlies

Wanneer een moeder geeft haar kind voor adoptie, gaat ze door een periode van verlies - ook al is het kind leeft en adoptie is een keuze. De Child Welfare Information Gateway suggereert dat de geboorte moeders zou kunnen ervaren verschillende stadia van verdriet, zoals shock, ontkenning, verdriet, depressie, woede, schuld en uiteindelijk acceptatie. Een biologische moeder kan ook het gevoel dat ze missen van haar rol als ouder om het kind dat ze opgaf voor adoptie. Deze gevoelens van verlies kan worden geactiveerd uit gebeurtenissen, zoals de verjaardag van een kind. Steungroepen en counseling kan nuttig zijn om de geboorte moeders die de verwerking van deze gevoelens.

Identity Issues

Na het geven van een baby voor adoptie, kan een biologische moeder ondervragen haar rol als ouder of haar relatie met het adoptiekind. Sommige geboorte moeders hebben moeite met het bepalen van hoe je in het leven van de kinderen worden opgevoed door hun adoptieouders. Dit is vooral het geval wanneer de geboorte moeders omgaan met de adoptiegezinnen in open of halfopen adopties. De Child Welfare Information Gateway meldt dat sommige geboorte moeders willen een niet-kin rol spelen en nog steeds een relatie te onderhouden. Na het kiezen van goedkeuring, moet een biologische moeder te beslissen over haar eigen hoe op te nemen als een geboorte ouder in haar identiteit.

toekomstige relaties

Het kiezen van adoptie kan invloed hebben op toekomstige relaties een geboorte moeder. Volgens een artikel van de geestelijke gezondheidszorg faciliteit, de Betty Hardwick Center, vertelt toekomstige echtgenoten, partners en kinderen over een adoptie kan moeilijk zijn als geboorte moeders schuld of oordeel zouden kunnen vrezen. In een open-adoptie situatie, kan een biologische moeder te helpen bij het cultiveren van de relatie tussen haar echtgenoot, eventuele toekomstige kinderen en haar geadopteerde kind. De aard van de relatie niet volledig aan de biologische moeder. De wensen van de geadopteerde ouders, kind en alle andere betrokkenen moet ook rekening gehouden worden met de belangen van het kind in het hart van de beslissing.