De definitie van ruwe celstof in Food

De definitie van ruwe celstof in Food


Vaak is er veel verwarring over het verschil tussen voedingsvezels (oplosbare vezels) en ruwe vezel, of wat nu aangeduid als onoplosbare vezels. De meeste ruwe vezel bevat een zevende tot de helft voedingsvezels.

Onderdelen van ruwe celstof

Ruwe vezel wordt bepaald door laboratoriumanalyse en bestaat hoofdzakelijk uit lignine, die is gevonden in de weefsels van planten en cellulose --- fundamenteel skelet van een plant.

Laboratoriumanalyses van ruwe celstof

Anders gezegd, de analyse van ruwe vezels in het laboratorium betrekking oven-drogen van de vezel worden geanalyseerd na blootstelling aan een reeks van zwavelzuur en natriumhydroxide oplossing. Wat overblijft is ruwe celstof: een mengsel van onoplosbare vezels die geen voedingswaarde hebben.

Moeten we ruwe celstof?

Onoplosbaar of ruwe celstof wordt verdreven door het lichaam en helpt bij het onderhouden van regelmatige darmperistaltiek (darm) bewegingen. Kortom, de meeste mensen hebben een aantal ruwe celstof in hun voeding.

Bronnen van ruwe celstof

Uitstekende bronnen van ruwe celstof, of onoplosbare vezels, zijn onder meer: ​​groenten zoals bladgroenten, volle granen zoals volkoren en rogge, en bonen, zoals bruine bonen en zwarte bonen.

Prikkelbare Darm Syndroom

Terwijl de meeste artsen en diëtisten raden het eten van een dieet dat rijk is aan zowel oplosbare en onoplosbare vezels, stellen velen dat mensen die lijden aan het prikkelbare darm syndroom niet onoplosbare vezels te eten op een lege maag.