De Cooper / Clayton methode om te stoppen met roken

De Cooper / Clayton methode is een wetenschappelijke en research-driven programma dat helpt rokers kick de gewoonte. Doel van het programma is roken benaderen als een gewoonte die moet worden verlaagd. In plaats van sterk advies kunnen georiënteerd, het programma maakt gebruik van een combinatie van onderwijs, opleiding en sociale ondersteuning. Zelfhulp kits en support-groep kits worden aangeboden aan het einde. Zelfhulp is de kern van dit programma. De aanpak vraagt ​​rokers om hun gewoonte voor de duur van de cursus op te schorten. Na 10 of meer van dergelijke sessies, de meeste rokers doen van de gewoonte voor het leven.

Over het programma

De Cooper / Clayton methode werd begonnen in de jaren 1980 door Thomas Cooper en Richard Clayton. Cooper, een tandarts, was een zware roker met een nicotineverslaving, en Richard Clayton, een onderzoeker, gespecialiseerd in drugsverslaving. De twee mannen werkten samen aan de Universiteit van Kentucky, en toen Cooper wilde stoppen met roken, hij samen met Clayton aan de Cooper / Clayton methode bedenken van stoppen met roken. De methode wordt aangeboden als een zelfhulpprogramma, compleet met dvd's en video's of door middel van klaslokalen en ondersteuning sessies aangeboden door specialisten hele land die zijn opgeleid in de Cooper / Clayton Method.

Hoe het werkt

Dit programma draait op een aantal principes. In de eerste plaats betoogt zij dat stoppen met roken is net als het maken van elk ander plan, omdat het moet van te denken en in fasen uitgevoerd, rekening houdend met eventuele struikelblokken. Ten tweede, het programma draait op het principe van het opbreken van de grote problemen van de rookverslaving in kleinere delen. Hij gelooft ook de antwoorden op drie vragen zijn van essentieel belang om u te helpen stoppen met roken. Deze drie vragen zijn:
Weet je nog waarom je begonnen met roken? Heeft de redenen waarom je begonnen met roken nog steeds bestaan? Heb je ooit overwogen dat je beter af als een niet-roker zou kunnen zijn?

Zodra u de antwoorden op deze vragen zijn geïdentificeerd en uw inzet voor het roken opgehelderd, het programma richt zich op het verminderen van uw cravings en het vervangen van nicotine-vervangende producten voor sigaretten.

Het verminderen van uw cravings betreft het vinden van innovatieve manieren om te gaan met uw verlangen naar een sigaret. Bijvoorbeeld, als je gewend bent aan haast buiten voor een sigaret na de maaltijd, het programma stelt je tanden poetsen na de maaltijd in plaats, welke voorwaarden de hersenen te bereiken voor de tandpasta in plaats van de sigaret om aan te geven dat de maaltijd voorbij is.

Het programma vereist ook een nicotine-vervangende product dat het beste bij u past, alsook om jezelf uit te rusten met recidief-preventiestrategieën, gezonde levensstijl informatie en stress management technieken te selecteren. De nicotine-vervangende product is een belangrijk onderdeel van de strategie. Vervangende producten omvatten nicotinepleisters, nicotine kauwgom en zuigtabletten die lagere niveaus van nicotine dan sigaretten te hebben. De nicotine vervangende product wordt meestal gebruikt voor 12 weken.

timing

De totale lengte van het programma loopt gedurende 12 weken, ongeacht of u het programma te doen als een zelfhulpprogramma of het bijwonen van steungroepen in uw omgeving en maken het programma met anderen. De eerste fase van het programma duurt ongeveer een week, gedurende welke tijd u het aantal sigaretten u rookt moet er rekening mee. Dit wordt gedaan om u te helpen, of de persoon die de organisatie van de cursus, om het niveau van je verslaving te begrijpen. Tijdens de tweede fase, die ongeveer zes weken duurt, wordt een geschikt vervangend product voorgesteld en in fasen uitgevoerd. De focus van de derde en laatste fase, die ongeveer vier weken duurt, helpt te voorkomen dat u opnieuw tot de gewoonte door te focussen op de zelfhulp technieken besproken. Als je alleen werkt, worden de video's en zelfhulp kit ontworpen om u te helpen door middel van het programma. Als u het bijwonen van een steungroep, zal het aantal deelnemers variëren, afhankelijk van de vraag in uw omgeving.