De Chopra Meditatie techniek om gewicht te verliezen

De Chopra Meditatie techniek om gewicht te verliezen

Als mensen denken over het verliezen van gewicht, het tellen van calorieën en zweten door middel van slopende trainingen zijn meestal top van de geest. Maar auteur en holistische gezondheid practitioner Deepak Chopra suggereert dat meditatie kan helpen bij het afvallen. In feite, Chopra beschreven in een "Huffington Post" artikel hoe meditatie genoeg positieve verandering in je hersenen in slechts acht weken kan toebrengen aan het lichaam van de circuits opnieuw bedraden, die u helpen uw eetgewoonten en ander gedrag aan te passen. Chopra stelt gooien uit het oude idee dat de biologie is het lot in het voordeel van het bewustzijn als het lot.

mindfulness Meditatie

De meeste vormen van meditatie te betrekken zitten voor langere periodes. Mindfulness meditatie, die Chopra adviseert om gewicht te verliezen, kan worden gedaan zitten of tijdens het doen van uw dagelijkse activiteiten. De sleutel tot mindfulness meditatie is om aandacht te besteden. Dat betekent geen multitasking. Bijvoorbeeld, om mindfulness meditatie te beoefenen tijdens het eten, aandacht te besteden aan je eten in plaats van het lezen, praten of tv kijken tijdens een maaltijd. Chopra's methode raadt u aan om te proeven en te genieten van eten, maar om goed in de gaten hoeveel je eet en waarom. Houd je bewustzijn in je lichaam in plaats van bestemmingsplannen en dan merkt u gevuld, opnieuw.

Bewustwording en Gewicht

Mensen soms gewicht te verliezen zonder zelfs maar te proberen wanneer ze beginnen te mediteren, Chopra zei in een interview op de Dr Oz Show. Dit heeft te maken met het uitbreiden van je bewustzijn van wat er gaande is in je lichaam, zei hij. Mensen eten om twee redenen: de fysieke en emotionele honger. Mediteren kan helpen om je genoeg rust dat je minder kans om de stress en het gebruik van voedsel als een coping-mechanisme.

honger Level

Bewustwording van je maag is een groot deel van de Chopra's bewust meditatie strategie voor het verliezen van gewicht. Leg een hand op je buik voordat je eet en na te denken over hoe hongerig je bent. Op een schaal van één tot tien, met een wordt uitgehongerd en tien zijn post-Thanksgiving-diner, Chopra adviseert te wachten tot je honger niveau dicht bij een. Eten smaakt beter als je honger hebt. Een lege maag is de grootte van een gesloten vuist. Open je handen en stel je je twee palmen vol voedsel. Dat is ongeveer de juiste hoeveelheid, zegt Chopra. Je moet alleen vult je maag tweederde vol voor een optimale vertering. Dit is ongeveer een niveau vijf op de 9:59 schaal.

Vechten of vluchten

Het hoge stressniveau van de moderne wereld houdt mensen in de strijd of flight mode, Dr. Oz zei tijdens zijn interview met Chopra. Wanneer je je gestresst, steroïden loslaten en het verhogen van uw buikvet, zei hij, omdat het lichaam interpreteert chronische stress als hongersnood. Maar meditatie tegengaat deze reactie. In plaats van de nadruk je uit, meditatie kalmeert je zenuwen en wendt die extra buikvet.