De bijwerkingen van Muscle Supplementen

De spier supplementenindustrie is enorm, en er zijn honderden producten die gemakkelijk beschikbaar zijn voor de consument direct van het schap of uit verschillende websites. Muscle supplementen zijn ontworpen om u te helpen de effectiviteit van uw gewichtheffen en krachttraining programma ontworpen om meer spieren op te bouwen te verhogen. Het is belangrijk om wat mogelijke bijwerkingen van deze supplementen kan hebben voordat je ze begrijpt.

Geen FDA Verordening

De Food and Drug Administration (FDA) regelt niet de supplementen industrie, tenzij een product dat is bewezen dat ernstige gevolgen voor de gezondheid moet worden teruggeroepen. Daarom is de bewering dat de spier supplementen over hun effectiviteit en de ingrediënten die ze gebruiken zijn niet-geverifieerde en consument voorzichtigheid moeten worden genomen.

supplement herinnert

Spieropbouw en vetverbranding supplementen zijn teruggeroepen uit de markt door de FDA van tijd tot tijd. De uiterst populaire Hydroxycut supplement werd onlangs teruggeroepen nadat talrijke gevallen van het product tot gezondheidsproblemen met elkaar verbonden. Bijwerkingen omvatten ernstige problemen zoals lever storingen en niet naar behoren functioneren. Vroeger populaire spieropbouwende supplementen zoals andro, afkorting van androsteendion zijn eveneens opgeroepen. De bijwerkingen van deze aanvulling waren net als de bijwerkingen van steroïden, waaronder emotionele problemen, hormonale onevenwichtigheden, lichaamsveranderingen en zelfs orgel en hartfalen.

Gelijkenis met Steroïden

De prevalentie van wetenschappers dat de chemie kunnen gebruiken om de verbindingen te maken heeft de aanwezigheid van vele pre-hormoonachtige verbindingen die momenteel in sommige populaire spieropbouwende supplementen worden geplaatst vergroot. Deze zijn meer vergelijkbaar met steroïden dan aan andere natuurlijke ingrediënten en zijn vergelijkbaar met de designer drugs beroemd gemaakt in de BALCO onderzoek, dat in de mainstream media werd gebracht toen honkbalspelers Barry Bonds en Jason Giambi waren gebonden aan de drug bedrijf onder leiding van Victor Conte .

Potentiële schadelijke bijwerkingen

Aangezien er een breed scala van spieropbouwende supplementen is er ook een breed scala van mogelijke bijwerkingen. Het overmatig gebruik van zelfs gezonde supplementen kan leiden tot leverproblemen of falen, evenals een verhoogd risico op een hartaanval. Supplementen met pre-hormonen of designer steroïden kan natuurlijke hormonale regulatie van je lichaam te veranderen, wat resulteert in fysieke en emotionele veranderingen. Emotionele veranderingen kunnen bestaan ​​uit stemmingswisselingen, woedeaanvallen, of verdriet en zelfs depressie. Lichamelijke veranderingen kunnen variëren van de vorming van extra borstweefsel voor mannen om de teelt van gezichtsbeharing voor vrouwen, zowel als gevolg van onnatuurlijke hormonale onevenwichtigheden.

Niet alle supplementen hebben Side Effects

Het merendeel van de supplementen op de markt van vandaag zijn niet gevaarlijk en bevat geen illegale of schadelijke ingrediënten. Dit betekent dat de meeste niet gevaarlijke of ernstige bijwerkingen voor de meerderheid van de mensen hebben. De beste supplement fabrikanten controleren hun ingrediënten om zeker te zijn dat ze de kwaliteit die zij verwachten en gebruik van natuurlijke formules ontworpen om winsten te verbeteren. Het is belangrijk om uw due diligence uit te voeren, te controleren voor beoordelingen op het internet en controleer de lijst van ingrediënten op een supplement zorgvuldig.