De bijwerkingen van het nemen Triphasil-28

De bijwerkingen van het nemen Triphasil-28

Triphasil-28 is een oraal anticonceptiemiddel of anticonceptie pil, vervaardigd door Pfizer. Sommige vrouwen moeten dit medicijn niet te wijten aan de mogelijkheid van levensbedreigende bijwerkingen. Vrouwen gediagnosticeerd met hart- of longziekte, die roken of die kanker mag geen gebruik maken van deze mondelinge hormoon, aldus MedlinePlus. Een groot aantal bijwerkingen zijn geassocieerd met Triphasil-28 gebruik en moet worden gemeld aan een zorgverlener.

hormonale veranderingen

Iedere Triphasil-28 neveneffecten veroorzaakt door de twee hormonen in de pil, ethinylestradiol en levonorgestrel, welke vormen van oestrogeen en progestageen die samenwerken met de menstruatiecyclus bemiddelen en stop ovulatie. Deze hormonen kunnen haarverlies, gewichtsveranderingen en pijn in de borst en zwelling veroorzaken. Spotting of bloeden halverwege de cyclus, is ook een neveneffect van Triphasil-28.

cardiovasculaire effecten

Triphasil-28 heeft een directe invloed cardiovasculaire inclusief het hart en de bloedsomloop. Ernstige bijwerkingen van het nemen van Triphasil-28 omvatten een hartaanval, beroerte en bloedstolsels. Het optreden van deze bijwerkingen drastisch te verhogen voor vrouwen die sigaretten roken of zijn ouder dan 35. Pijn op de borst, eenzijdige zwakte of verdoving van het lichaam of verwarring kan een levensbedreigende bijwerking betekenen en moet onmiddellijk worden behandeld.

Lever schade

Triphasil-28 kan ernstige bijwerkingen in de lever veroorzaken. Geelzucht, of een geelachtige kleur aan de huid en ogen, donkere urine en abdominale pijn weerspiegelen leverschade. MedlinePlus vertelt dat deze orale anticonceptiva is bekend dat niet-kwaadaardige tumoren te creëren binnen de lever die kan uitbarsten en bloeden. De patiënt informatie afdeling van Pfizer Triphasil-28 instructies noemt een aantal gevallen van borst- en leverkanker.