De beste Vitaminen voor Pre vrouwen in de menopauze

De beste Vitaminen voor Pre vrouwen in de menopauze

Pre-menopauze of perimenopauze, is een overgangsperiode voor de menopauze. Vrouwen gewoonlijk beginnen pre-menopauze in de 40, en het kan duren 2-8 jaar, volgens de Mayo Clinic. Het is een periode in het leven van een vrouw wanneer oestrogeen niveaus beginnen te vallen en haar vermogen om dalingen te reproduceren. De dalende oestrogeengehalte plaatst vrouwen op een hoger risico op osteoporose en hart-en vaatziekten. Bepaalde vitaminen, zoals calcium, vitamine D en omega-3 vetzuren kunnen helpen het risico te verminderen.

Calcium

Een van de beste vitaminen voor pre-menopausale vrouwen calcium. Calcium is het meest voorkomende mineraal in het lichaam. Het lichaam gebruikt calcium voor spiercontracties, bloedvaten samentrekken, afscheiding van hormonen en enzymen en zenuwprikkels overbrengen. Het merendeel van het calcium in het lichaam van een vrouw wordt opgeslagen in bot en tanden voor structurele steun. Als vrouwen ouder worden, hun vermogen om nieuw bot te vormen afneemt, wat leidt tot zwakkere botten en osteoporose. Pre-menopauzale vrouwen moeten 1000 mg calcium per dag, volgens het Bureau van voedingssupplementen. Calcium rijke voedingsmiddelen zijn melk, yoghurt, kaas, sardines met het bot, verrijkt sinaasappelsap, spinazie en boerenkool. Suppletie kan nodig zijn bij premenopauzale vrouwen niet in staat om hun calcium-behoeften te voldoen, zegt de Mayo Clinic.

Vitamine D

Vitamine D is noodzakelijk voor pre-menopausale vrouwen, omdat het helpt het bij de absorptie van calcium en helpt botmineralisatie. Het lichaam produceert vitamine D door de blootstelling aan ultraviolette straling. Pre-menopauzale vrouwen moeten 200 IE vitamine D per dag, volgens het Bureau van voedingssupplementen. Voedingsmiddelen met vitamine D omvatten levertraan, zalm, makreel, verrijkte melk, eieren en rundvlees lever. Pre-menopausale vrouwen die leven in gebieden met een beperkte blootstelling aan de zon kan vitamine D-supplementen nodig, waarschuwt het Bureau van voedingssupplementen. Vrouwen in gevaar zou suppletie bespreken met hun arts.

Omega-3 vetzuren

Risico op hart-en vaatziekten toeneemt bij postmenopauzale vrouwen, zegt de American Heart Association. Diƫten rijk aan omega-3 vetzuren beschermt vrouwen tegen hart-en vaatziekten, waardoor het een van de beste vitaminen voor pre-menopauzale vrouwen. Omega-3-vetzuren is aangetoond dat bloedtriglyceride verlagen, verlagen slagader tandplak, lagere bloeddruk en het risico op hartritmestoornissen verminderen, volgens de American Heart Association. Eten bronnen van omega-3 vetzuren zijn onder andere zalm, makreel, witte tonijn, walnoten, lijnzaad en pompoenpitten. De American Heart Association beveelt pre-menopauzale vrouwen consumeren twee porties vette vis per week voor de gezondheid van het hart. Vrouwen overwegen suppletie moet eerst bespreken met hun arts.