De Beste Probiotica voor Colitis

Medisch Beoordeeld door
George Krucik, MD, MBA

De Beste Probiotica voor Colitis

De belangstelling voor de therapeutische mogelijkheden van probiotica is hoog in zowel wetenschappelijk als consument kringen. Probiotica zijn goede bacteriën; Ze kunnen leven worden geconsumeerd en ze nemen intrek in het maag-systeem, waar ze bestaan ​​in een symbiotische relatie met je lichaam. Een van de voordelen van probiotica dat is onderzocht, is hun potentieel als therapeutische hulp aan patiënten met colitis. Deze aandoening, ook wel ontstekingsdarmziekte, is van onbekende oorsprong, maar manifesteert als een ontstekingsreactie in de darmen.

Saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii is een van de weinige bekende probiotica die een gist is dan een bacterie. In het San Raffaele Universiteit Gastroenterology Unit in Italië, werden 25 patiënten in het midden van een colitis ulcerosa flare-up behandeld met Saccharomyces boulardii gedurende 4 weken. Van deze patiënten, 17 ervaring klinische remissie van hun symptomen, een resultaat dat door middel van endoscopische studies werd bevestigd en werd gepubliceerd in de juni 2003 editie van de "European Journal of Gastroenterology en Leverziekten."

Bifidobacterium

Studies getuigen van de doeltreffendheid van bifidobacterie zowel symptoomreductie en preventie van terugval van colitis ulcerosa. Aan het Medical College of Virginia Hospital, Dr. VT Do onderzocht de relatie tussen immuunrespons en probiotica bij patiënten met colitis ulcerosa en gevonden dat patiënten die geconsumeerd gefermenteerde zuivelproducten met bifidobacteriën trad een significante reductie in exacerbaties van colitis ulcerosa symptomen. werk van Dr. Do's werd gepubliceerd in de uitgave van maart 2010 van "The Annals of Farmacotherapie." Op de Chinese PLA Institute of Medicine Digestive, Dr. Cun-Long Chen vonden bifidobacteriën om behulpzaam te zijn bij het voorkomen van recidieven van colitis ulcerosa, volgens een studie gepubliceerd in het "World Journal of Gastroenterology" in 2004. Chen stelt dat orale toediening van bifidobacteriën is effectief in het voorkomen opflakkeringen van de ziekte en kunnen de preventieve behandeling van keuze voor het verlagen van het optreden van colitis ulcerosa terugval.

Lactobacillus rhamnosus GG

De probiotische bacteriën Lactobacillus rhamnosus GG werd ook opgenomen in het onderzoek van Dr. Do's over probiotica en hun effecten op colitis ulcerosa. De studie vond dat Lactobacillus rhamnosus GG in combinatie met het geneesmiddel mesalazine aanzienlijk vertraagd recidieven van colitis vergelijking met behandeling met alleen mesalazine. Dr. Do merkt op dat er meer onderzoek nodig is om de beste probiotische en de optimale dosering voor de behandeling van colitis ulcerosa te bevestigen.