De beste oefeningen voor stenose

De beste oefeningen voor stenose

Stenose is een aandoening die meestal het gevolg is van leeftijdsgerelateerde vernauwing van het wervelkanaal. Deze vernauwing legt een grotere druk op de zenuwen die worden uitgevoerd door het wervelkanaal. Het resultaat kan zenuwontsteking, waardoor pijn, zwelling en gevoelloosheid in het lichaam. Terwijl de oefeningen niet het wervelkanaal te verbreden, ze helpen om uw spieren gezond uw bereik van de beweging, die uw algehele pijn niveaus kunnen verminderen te houden en te verbeteren. Echter, je altijd met uw arts moeten spreken voordat u een trainingsprogramma te beginnen.

Oefeningen te vermijden

Terwijl veel oefeningen gunstig zijn voor het verminderen van uw stenose symptomen zijn, kunnen sommige oefeningen te veel druk leggen op je rug. Deze omvatten repetitieve impact oefeningen, die joggen en sporten zoals tennis, basketbal en voetbal te nemen. Wanneer je regelmatig lopen of joggen, is de impact geabsorbeerd helemaal tot aan je onderrug, die het wervelkanaal kan pijn doen. In plaats daarvan kiezen voor low-impact activiteiten om de spieren te versterken.

cardiovasculaire oefeningen

Cardiovasculaire oefeningen krijgt het hart pompen en calorieën te verbranden, die u helpen om een ​​gezond gewicht te behouden. De beste oefeningen voor je stenose zijn die vloeiende beweging te betrekken en zijn lage impact. Voorbeelden van goede oefeningen zoals zwemmen, oefenen op een elliptische trainer en wandelen. De gebogen voorste positie op een fiets opent het wervelkanaal tijdelijk helpen om de druk op de spinale zenuwen verminderen.

Leg Grab

Deze oefening helpt bij het openstellen van het wervelkanaal en kan worden uitgevoerd wanneer u voor het eerst wakker in de ochtend en als je naar bed gaat. Ga op je rug liggen met je voeten plat op de vloer. Til je benen in de richting van je romp, het plaatsen van uw handen in de holte van je knieën. Trek de knieën naar je borst, het voelen van de rek in je onderrug. Houd deze positie 15 tot 30 seconden, waarna de rek los. Herhaal de oefening tweemaal.

Hook-Liegen maart

Deze oefening versterkt de rugspieren en wervelkolom. Om op je rug liggen met je voeten plat op de vloer uit te voeren, leugen. Strek je armen op de vloer met je handpalmen naar beneden. Langzaam til je rechterbeen van de grond, het opheffen van 3-4 inches van de vloer. Als je je rechterbeen te verlagen, til je je linkerbeen. Maart in deze positie gedurende 30 seconden, werken je rugspieren als u doorgaat met oefenen. Rust 30 seconden en herhaal de oefening. Stop wanneer je vier volledige sets hebben uitgevoerd.