De beste bronnen voor Quercetine

De beste bronnen voor Quercetine

Quercetine is een soort flavonoïde die functioneert als een antioxidant, een anti-inflammatoire en een antihistaminicum. Het consumeren van voldoende hoeveelheden quercetine kan helpen lager uw risico op hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, kanker, allergieën en astma, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

voedingsbronnen

Appelen, citrusvruchten, uien, peterselie, rode wijn en thee zijn enkele van de beste voedselbronnen voor quercetine. Andere voedingsmiddelen, zoals bonen, bosbessen, bramen, bosbessen, donkere kersen, druiven, boekweit, groene bladgroenten en olijfolie, sommige quercetine bevatten ook. Echter, om de mogelijke gunstige effecten op de gezondheid van quercetine te ervaren, moet je meer dan je krijgt van voedsel alleen consumeren, volgens Tufts New England Medical Center.

supplementen

U kunt quercetine supplementen kopen in water oplosbare vorm, als capsule of pil. Makers van quercetine chalcon beweren dat deze vorm makkelijker wordt geabsorbeerd door je lichaam, maar meer bewijs is nodig om deze bewering te staven. Supplementen die zowel quercetine en bromelaïne bevatten misschien ook makkelijker voor je lichaam om te absorberen.

aanbevolen hoeveelheden

De aanbevolen dosering voor quercetine, hangt af van de reden waarom u het nemen van deze aanvulling. Echter, de meeste mensen tussen 300 en 1000 mg per dag, verdeeld over twee of drie doses, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Niet meer dan dit zonder toezicht van uw arts.

overwegingen

De meest voorkomende bijwerkingen van quercetine zijn maagklachten, misselijkheid en hoofdpijn. Hoge doses van quercetine kan nierschade veroorzaken, dus vermijd deze aanvulling als u een nierziekte. Kinderen en zwangere en zogende vrouwen moeten ook voorkomen dat deze aanvulling, omdat de veiligheid niet is gecontroleerd voor deze populaties. Quercetine kunnen interageren met verschillende medicijnen, waaronder chemotherapie medicijnen, antistollingsmiddelen, ciclosporine en corticosteroïden.