De belangrijkste Vaccine Shots voor een 1-jarige

De belangrijkste Vaccine Shots voor een 1-jarige

Er zijn vele manieren om uw 1-jarige te beschermen tegen letsel en schade. Een daarvan is om je kind gevaccineerd. Vaccinatie beschermt niet alleen kinderen van ziekten en aandoeningen, het verhoogt ook het immuunsysteem. Dit beschermt het grote publiek, als goed. Sommige vaccins singulier toegediend, terwijl anderen worden als onderdeel van een groep, waardoor de hoeveelheid doktersbezoeken verminderen.

varicella

Meestal aangeduid als de waterpokken vaccin, het varicella vaccinatie wordt gegeven wanneer uw kind is 12 tot 15 maanden oud zijn, gevolgd door een booster schot wanneer uw kind is 4 tot 6 jaar oud. Het vaccin heeft een 85 procent effectief tarief voor de kleintjes te beschermen tegen deze gemeenschappelijke, besmettelijke ziekte. Kinderen die waterpokken vangen na vaccinatie kan een minder ernstige aanval van de ziekte ervaren. Mogelijke bijwerkingen zijn huiduitslag of gevoeligheid op de injectieplaats, koorts en een waterpokken-achtige ziekte. Deze symptomen moeten ontruimen op hun eigen binnen een paar dagen.

Mazelen, bof, rubella

De mazelen, bof, rubella, of MMR vaccin kan uw kind te beschermen tegen deze ziekten voor het leven. De eerste injectie wordt toegediend aan uw kind als hij is 12 tot 15 maanden oud en de tweede toen hij 4 tot 6 jaar oud. Hoewel de bijwerkingen zijn zeldzaam, kunnen sommige kinderen een uitslag op de injectieplaats, die duidelijk op haar eigen ervaring. Als uw kind klaagt over pijn of koorts, spreken met uw arts om de juiste dosis van ibuprofen of paracetamol om deze symptomen te behandelen bepalen.

pneumokokkenvaccin

Toegediend als een reeks van vier injecties, zal het kind de pneumokokkenvaccin of PCV, ontvangen op 2, 4, 6 en 12 tot 15 maanden. Het pneumokokkenvaccin beschermt uw kind aan longontsteking, bloed infecties en bacteriële meningitis. Volgens KidsHealth.org, kinderen onder de leeftijd van twee op een hoger risico op het lijden aan een ziekte veroorzaakt door de bacterie pneumokok. Kinderen met bepaalde aandoeningen zoals HIV / AIDS, sikkelcelanemie of chronische hart- of longziekte kunnen ook de pneumokokkenpolysaccharidevaccin of PPV te ontvangen, als ze 24 maanden oud of ouder.

Andere Overwegingen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, andere aanbevolen vaccins voor 1-jarige kinderen, zoals hepatitis A en B, Haemophilus influenzae type B, difterie, tetanus en kinkhoest en polio vaccin. De organisatie beveelt ook aan de jaarlijkse influenza shots al vanaf 6 maanden. Als uw kind een van deze vaccins heeft gemist, spreek dan met uw arts om een ​​catch-up afspraak.