De actie die optreedt wanneer het doen van een buikkraken

De actie die optreedt wanneer het doen van een buikkraken


De buik crunch is een van de meest fundamentele ab workouts die er zijn, maar het is ook een van de meest effectief bij het richten van uw buikspieren. De reden waarom het zo effectief is de rekken en aanbestedende actie vereist van de buikspieren, met name over de rectus abdominis. De sleutel om uw crunch training effectief is om ervoor te zorgen dat je techniek is ongerept.

Ab Anatomie

Uw buikstreek is samengesteld uit drie primaire spieren: rectus abdominis, schuine en transversus abdominis. Uw rectusabdominis is het voorste gedeelte van uw buik vaak aangeduid als een "six-pack" in uitzonderlijk fit mensen. Uw interne en externe schuine spieren langs de zijkanten van je lichaam. De transversus abdominis is diep in je buik, en de belangrijkste functie is het helpen van kracht lucht uit je longen als je inademt. De crunch actie werkt voornamelijk de rectus abdominis, maar oefent ook de schuine en transversus abdominis in mindere mate.

juiste techniek

Goede techniek zorgt ervoor dat uw crunch beweging effectief werkt je buikspieren in zijn volle omvang. Het begint met het plat op de grond liggen met je knieƫn gebogen in een hoek van 90 graden en de handen geplaatst achter je hoofd. Adem uit terwijl je je bovenlichaam van de grond tillen en inhaleren als je terug op de grond terug te keren. Zorg ervoor dat je hoofd blijft in lijn met je ruggengraat. Uw buikspieren worden geactiveerd de meest wanneer uw bovenlichaam is op 30 tot 45 graden hoek met de vloer. Doel om je schouderbladen stapt uit de vloer met elke herhaling.

Stretching en verdragsluitende

De werking van het doen van een crunch zorgt ervoor dat je buikspieren - vooral uw rectusabdominis - te rekken en contract. Je buikspieren stretch als je rug plat op de grond en contract wanneer uw bovenlichaam liften van de vloer. De krimp deel van de beweging zorgt ervoor dat de branderig gevoel je het gevoel dat er in verband met de opbouw van spieren, maar het oprekken deel van de actie is ook belangrijk om te helpen rechtzetten buikspier vezels, ook een belangrijk onderdeel van het bouwen van nieuwe spierweefsel. U kunt het totale traject van de actie te verhogen door het doen van crunches op een oefening bal.

workout Tips

In tegenstelling met andere spiergroepen, kunt u uit te werken je buikspieren elke dag zonder al te veel zorgen te maken over overtraining. Dit komt omdat crunches geen extra weerstand zoals andere spieropbouwende oefeningen, zoals bankdrukken of deadlifts nodig, zodat uw buikspieren zijn in staat om relatief snel te herstellen. Het maakt niet uit hoe vaak je van plan bent om uw crunch trainen elke week doen, focussen op uw crunch techniek in plaats van hoeveel reps je kunt doen. Gebruik een langzame, gecontroleerde actie met elke crunch om je buikspieren te dagen met elkaar rep. De crunch actie zal het werk in het helpen om je buikspieren te versterken doen; je hoeft alleen maar om ervoor te zorgen dat uw techniek is dead-on.