Dagelijks Functie van de bilspieren

Dagelijks Functie van de bilspieren

Elke bilspier beweegt je dij in verschillende richtingen. Door samen te werken, je bilspieren invloed hebben op uw vermogen uit een gekraakte positie te staan, traplopen en lopen bergop. Zij spelen ook een belangrijke rol bij het handhaven van uw saldo.

Anatomie en functie

De drie bilspieren zijn de gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus. De gluteus maximus spier ligt het dichtst bij het oppervlak hecht bekken naar het bovenste dijbeen. Deze spier beweegt je been naar achteren en naar de zijkant en assisteert met buitenwaartse rotatie van uw dij. De gluteus medius ligt eronder en iets hoger dan de maximus, die loopt van de bovenkant van het bekken naar de buitenste rand van je bovenbeen bot. Deze spier brengt je been naar de zijkant en draait deze naar binnen en naar buiten. De gluteus minimus ligt onder de medius, het bevestigen van je bekken naar je bovenste dijbeen. Deze spier werkt voornamelijk met de medius om je been naar de zijkant te verplaatsen en om uw dij naar binnen draaien.

bilspier

De gluteus maximus spier helpt om je evenwicht als je lopen of rennen. Als je been komt naar voren en je hiel de grond raakt, deze spier spant te vertragen de voorwaartse beweging van je been en blijf je in balans. Wanneer je loopt, deze spier spant op het been je staat op de voorwaartse beweging van uw kofferbak te controleren. Hoewel de quadriceps spieren aan de voorkant van je dijen vooral je benen vooruit als je lopen of rennen, de gluteus maximus spier strakker te helpen stuwen je lichaam naar voren op heuvels of oneffen oppervlakken. Deze spier tilt je ook van een gekraakte positie en helpt u de trap beklimmen.

gluteus Medius

Bekkenstabilisatie is een belangrijke rol van de gluteus medius. Als je je been optillen om een ​​stap te zetten, deze spier spant aan de stationaire zijde om je bekken uit te laten vallen naar beneden te voorkomen wanneer u uw voet op te halen. Zwakte in deze spier veroorzaakt een afwijkend looppatroon genaamd de Trendelenburg gang. Wanneer dit gebeurt, het bovenlichaam leunt over het been je staat op je zwaartepunt verschuift dan dat been naar je in balans te houden. Zwakte in de gluteus medius zal ook de lengte van je stappen te korten, waardoor uw lopen minder efficiënt.

gluteus Minimus

Zoals de naam al aangeeft, de gluteus minimus is de kleinste van uw bilspieren. Afhankelijk van welk deel van de spier actief is, kan het uw dij verder te gaan, verplaatsen naar de zijkant of draai deze naar binnen of naar buiten. Je heup is een bal-en-socket joint gevormd door je bekken en dijbeen en de gluteus minimus zorgt ervoor dat de bal in het stopcontact als je beweegt.