Dagelijks Dieet voor Cholesterol

Een dagelijkse voeding voor cholesterol moet worden besteed aan het krijgen van een verscheidenheid van voedsel die bekend staat als het hart gezond. Deze voedingsmiddelen kunnen slechte cholesterol te verlagen, terwijl het verhogen van goede cholesterol. Naast te weten wat voedsel te eten of niet te eten (of beperken), begint de voorbereiding van uw voedsel in een hart-gezonde manier om de grootste voordelen plukken.

Hart-gezonde Foods

Eet een verscheidenheid van hart-gezonde voeding. Volgens de American Heart Association, deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels en antioxidanten. Oplosbare vezels is bijzonder belangrijk omdat het slecht (LDL) cholesterol uit het lichaam te verwijderen. Oplosbare vezelrijke voedingsmiddelen op te nemen volle granen; bonen en linzen; gezonde oliën; lijnzaad; plus groenten en fruit. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert het krijgen van ten minste 10 g van oplosbare vezels per dag om uw totale cholesterol en LDL-cholesterol verlagen.

Gebruik gezonde oliën in uw dagelijkse voeding voor cholesterol. De American Heart Association stelt dat de enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten zijn gezond hart. Extra vergine olijfolie is opmerkelijk voor zijn cholesterolverlagende eigenschappen en anti-oxidanten, volgens de Mayo Clinic. Met het oog op de cholesterolverlagende voordelen te behalen, neem 2 el. olijfolie per dag.

Eet havermout. De Mayo Clinic stelt dat 1 1/2 kopjes gekookte havermout bevat 6 gram oplosbare vezels. Voeg een gesneden banaan, met 4 g van oplosbare vezels, en je hebt je dagelijkse toewijzing voor oplosbare vezels.

Eet vetarm eiwit als onderdeel van uw dagelijkse voeding voor cholesterol. Deze categorie omvat gevogelte (zonder huid), vis, vetarme sojaproducten en peulvruchten (bonen).

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren bevatten veel antioxidanten en sterke cholesterolverlagende eigenschappen. Omega 3 wordt vaak gevonden in zalm, haring, forel, makreel en sardines. Volgens de Mayo Clinic en de American Heart Association, is het raadzaam je eet twee porties vis per week. Of kunt u een visolie-supplement te nemen. Andere voedingsmiddelen met omega-3 omvatten koolzaadolie, walnoten en lijnzaad.

Gebruik gezonde oliën. De American Heart Association zegt dat de enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten zijn gezond hart. Extra vergine olijfolie is opmerkelijk voor zijn cholesterolverlagende eigenschappen en zijn anti-oxidanten, zegt de Mayo Clinic. Met het oog op de cholesterolverlagende voordelen te behalen, neem 2 el. olijfolie per dag.

Voedingsmiddelen die niet Heart-Healthy

Voorkomen of te beperken, voedingsmiddelen rijk aan verzadigde en / of transvetten. Deze vetten kunnen uw LDL-niveau te verhogen. De USDA beveelt uw inname van verzadigd vet niet meer dan tussen de 7 procent en 10 procent dagelijks. Dit bedrag kan variëren van persoon tot persoon.

Verzadigde vetten zitten in dierlijke producten zoals rood vlees, orgaanvlees en volkoren vet zuivelproducten. Verzadigde vetten komen vaak voor in bewerkte voedingsmiddelen, gefrituurd voedsel en veel fastfood.

Transvetten, volgens de Mayo Clinic, worden in geharde vetten zoals verkorting en gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën. Deze vetten zijn met name te vinden in commercieel bereide gebakken producten.

kookmethodes

Gebruik hart-gezonde bereidingswijzen. Volgens de American Heart Association, deze omvatten stomen, stroperij, bakken (geen extra olie) en grillen. Loopt u het risico verhogen van uw LDL-niveau met behulp van ongezonde kookmethodes.

portie Controle

Wees je bewust van je voedselinname. Volgens de Mayo Clinic en USDA, kunt controle over de porties u te helpen bij de controle van uw calorie-inname en de inname van voedingsstoffen.