Cures voor Cholesterol Deposito's onder de huid

Cures voor Cholesterol Deposito's onder de huid


Cholesterol deposito's, of xanthoma, zijn iets verhoogd hobbels van cholesterol, dat onder de huid verschijnen. Zij vormen meestal op de oogleden of rond de ogen, maar ze kunnen ook elders op het lichaam vertonen. Xanthoma dat ergens anders dan de oogleden staan ​​bekend als eruptieve xanthoma optreden, en geven aan hoge bloeddruk vet niveaus, die zo snel mogelijk moeten worden geëvalueerd door uw arts. De meeste cholesterol deposito uiteindelijk weg te gaan op hun eigen, maar sommige xanthoma vereisen een aangepast dieet en voorgeschreven medicijnen.

Behandeling

Xanthoma op de oogleden zijn over het algemeen niet gebiopteerd of verwijderd worden, tenzij ze interfereren met uw visie. Xanthoma kan worden verwijderd voor cosmetische doeleinden; de procedure vereist het gebruik van topische trichloorazijnzuur, die tijdelijk brandend gevoel bij de eerste toepassing maakt.

Eruptieve xanthoma presenteren zich wanneer het bloed triglyceride niveaus zijn verhoogd. Dit geeft vaak een hoog cholesterolgehalte, die uw arts afzonderlijk zullen behandelen van de xanthoma. Eruptieve xanthoma worden gewoonlijk behandeld via voeding en levensstijl veranderingen, evenals het gebruik van voorgeschreven medicijnen.

Wijzig uw dieet om de hoeveelheid vet die u verbruikt te verminderen. Verbruiken minder vet kan leiden tot lagere cholesterol, die op hun beurt vaak cholesterolafzettingen lossen. Verminder de hoeveelheid rundvlees, varkensvlees en lamsvlees je eet, en te voorkomen dat orgaanvlees, eierdooiers en producten met dierlijke verzadigd vet. Vervang de hele-vet zuivelproducten met een laag vetgehalte of vetvrije alternatieven, en vermijd kokos en palmolie.

Oefen regelmatig. Het opnemen van dagelijkse oefening in je routine zal u helpen om gewicht, die op zijn beurt uw cholesterolgehalte verlaagt verliezen.

Uw arts kan medicatie voorschrijven als een combinatie van dieet en lichaamsbeweging uw cholesterol niet verlagen en het oplossen van de cholesterol deposito's. Statines en galzuurbindende hars harsen worden vaak gebruikt om het cholesterolgehalte te verlagen.

Voorzorgsmaatregelen

Cholesterol deposito's, met inbegrip van die operatief worden verwijderd, kan terugkeren op elk moment. Afzettingen op de oogleden kan optreden, zelfs als u geen hoog cholesterol hebben. Ze zijn onschuldig en pijnloos, hoewel ze je uiterlijk kan veranderen. Als je cholesterol deposito's op te sporen, een afspraak maken met uw arts, als de xanthoma een onderliggende medische aandoening kunnen wijzen.