Cue Sticks: Vaste Vs. schroef Tips

Cue Sticks: Vaste Vs. schroef Tips


Als iemand biedt te verkopen u een pool cue met een schroef-on tip, is de kans groot dat ze te veel gevraagd voor het. Wanneer u de keuze tussen een pool cue met een vast punt en een schroef-on tip, als al het andere gelijk is, kies dan de vaste tip.

Pool-Cue Hit Quality

De single meest belangrijk criterium voor het selecteren van een biljartkeu is de biljartkeu's hit kwaliteit. De meeste pool spelers de voorkeur aan dat de impact van de pomerans met de speelbal is een frisse, stevige "Plink" geluid. Als de leer (of ander materiaal) van de punt van de keu is zacht of afgeplat, kan de hit een papperig gevoel produceren en produceren meer van een "thunk" dan een "Plink" geluid.

Solide constructie voor Hit Quality

Een een-stuk keu heeft de capaciteit om de beste hit kwaliteit te produceren. Een een-stuk cue kon komen uit één stuk hout, zodat er geen naden, waar een loszittende macht kan verdrijven uit te schakelen. De beste maat cue fabrikanten erkennen het potentieel van een stuk signalen en proberen tweedelige signalen maken met dezelfde kwaliteit.

Een Multi-Piece Cue is handig

Als een uit een stuk cue is zo solide is, waarom bouwen tweedelige, driedelige, vier-stuk of vijf-stuk signalen? Het antwoord is draagbaarheid. Het is heel lastig te voeren rond een vijf-voet lange stok; zelfs een twee-en-een-half voet cue geval kan omslachtig zijn. Sommige bedrijven produceren drie- en vier-delige signalen voor het handjevol spelers geslagen door aktetas-sized cue gevallen. Niet geslagen zijn.

Elke Joint in een Pool Stick is Potentieel voor Failure

Wanneer iemand een uit één stuk biljartkeu snijdt in stukken en voegt hardware om die stukken bij elkaar te houden, kan het eindproduct niet een perfecte weergave van het origineel cue zijn. De beste fabrikanten krijgen twee stukken, de as en de kont, line-up en bij elkaar te houden opvallend goed - maar dit zijn de mensen wiens passie heeft ze veranderd in meester ambachtslieden. Een bedrijf dat gewoon produceert sticks kan net zo goed een werk doen.

Na verloop van tijd, kan elk gewricht op de biljartkeu los te maken of te verschuiven op het hout, wat resulteert in een slappe hit, een rammelaar of een ongewenste bocht in de stick. Erger nog, als u of uw vrienden onzorgvuldig zijn bij het samenstellen van de cue, kunt u los draden of zelfs strippen ze buiten gebruik.

Cue-Tip Replacement

Sommigen beweren dat het hebben van een pool cue met een schroef-on tip is handig wanneer een tip verslijt, omdat je het kan losschroeven en onmiddellijk vervangen (als je een andere schroef-on tip handig). Maar wat als je toevallig de schroef-on tip verliezen? Totdat je een vervanging kan bestellen, de cue is nutteloos.

In tegenstelling, het duurt ongeveer drie minuten om een ​​cue te bereiden op een nieuwe tip, 15 minuten voor contact cement te genezen, en nog eens vijf minuten of minder om vorm te geven en te polijsten een pas gemonteerd tip. Als u uw eigen tip-vervangende spullen dragen en te leren hoe het te gebruiken, kunt u een zwembad stok klaar voor gebruik in de 23e minuut na een tip mislukt.

Niet kopen een Pool Cue met een Schroef Tip

Volgens Sandy Monoski, eigenaar van Monoski's Gameroom Supplies in Montoursville, Pennsylvania, de makers van fijn, custom-poolkeus gewoon niet te maken met schroef-on tips. U kunt goedkope twee-delige signalen vindt u vanaf rond de $ 50 (vanaf augustus 2009). Neem geen genoegen met een goedkopere-stick (of een duurdere stick) die een schroef-on tip bevat.