Cross TCA Technieken

Cross TCA Technieken


Acne-patiënten zijn vaak achter met littekens, het meest merkbaar op het gezicht. Talrijke behandelingen zoals chemische peelings beschikbaar voor littekens, afhankelijk van het type en de ernst. Een middel dat wordt gebruikt voor chemische peelings is trichloorazijnzuur of TCA. Chemische peelings zijn niet altijd nodig, dus een nieuwe methode voor het gebruik van TCA is ontwikkeld. Bekend als Cross of chemische reconstructie van huid littekens omvat deze techniek de toepassing van TCA rechtstreeks aan afzonderlijke littekens.

Studie

Het kruis TCA techniek was het resultaat van een studie door Drs. JB Lee, WG Chung, H. Kwahck en KH Lee van de Leejiham Skin Care en dermatologische afdeling van de Yonsei University College of Medicine. Hun studie werd uitgevoerd in Korea tussen 1996 en 2001. De bevindingen werden gerapporteerd in de 28 november 2002 nummer van "Dermatologische Surgery." Hun bevindingen concludeerde dat Cross TCA was een veilige en effectieve methode voor de behandeling van acne littekens met geen significante complicaties.

Littekens

De studie uit Korea naar de acne littekens aangeduid als atrofische, wat aangeeft dat ze depressief waren, vertoonden een verlies van weefsel of gecreëerd kammen. De huid was eigenlijk verspild weg. Niet alle acne littekens identiek. De drie belangrijkste typen zijn ijspriem, boxcar en rollen litteken. Deze beschrijvende namen hebben betrekking op de textuur. Ijspriem littekens, bekend als erg diep, beste reageren op TCA behandeling. Het kruis TCA behandeling is aangetoond dat gunstige resultaten, volgens Dr. Christopher Harmon in "Dermatology Times."

Techniek

TCA werd toegepast voor chemische peelings vóór de Koreaanse studie. Problemen ontstonden met het gebruik ervan voor diepe littekens, waardoor het te riskant. Diepere littekens vereisen hogere concentraties van TCA. Die concentraties leiden tot littekens in sommige gevallen. Het kruis werkwijze lost het probleem met het gebruik van een houten instrument TCA toepassing op de diepe littekens. Het instrument wordt gedoopt in TCA en vervolgens hard te verduren tegen de gehele depressief gebied van elke litteken. Mat witte vlekken op elk litteken. TCA wordt alleen toegepast op het litteken en geen gebied van het vlak, dat vrij is van littekens. Genezing en herstel is sneller dan de volledige gezicht peelings.

resultaten

De originele studie bij 65 patiënten over een periode van vijf jaar. De patiënten werden verdeeld in twee groepen - 33 ontvingen 65 procent TCA en 32 werden behandeld met 100 procent TCA. Voor de 65 procent-groep, 27 of 33, of 82 procent, kende een goede respons. Voor de 100 procent-groep, 30 van de 32, of 94 procent, meldde dat dezelfde "goed" respons. Alle patiënten in de 100 procent-groep die kreeg vijf of zes behandelingen gemeld uitstekende resultaten. Geen significante complicaties gerapporteerd.