Cortisoneschoten Side Effects

Cortisoneschoten Side Effects

Cortison is een klasse van anti-inflammatoire geneesmiddelen genaamd steroïden. The New York Langone Medical Center meldt dat cortisone shorts zijn effectief in het verminderen van pijn en ontsteking. Volgens Drugs.com, cortisone remt de afgifte van stoffen die ontstekingen in het lichaam, waardoor pijn. Drugs.com meldt ook dat cortisone wordt gebruikt om meerdere verschillende omstandigheden, waaronder ademhaling ziekten, lupus, huidziekten en artritis. Echter, er zijn mogelijke bijwerkingen geassocieerd met cortisone shots.

Gelokaliseerde Side Effects

De Mayo Clinic meldt dat mogelijke lichte neveneffecten van cortison de injectie van het medicijn kunnen beïnvloeden. Deze gelokaliseerde bijwerkingen omvatten dunner en lichter worden van de huid direct rond de injectieplaats, zenuwbeschadiging, gewrichtsinfectie tijdelijke piek van pijn bij injectie area en verzwakken, beschadiging of breuk van de pees. De NYU Langone Medical Center rapporteert dat injectie gewoonlijk niet gebeurt in de pees van een gewricht, omdat het risico van beschadiging, verzwakking of breuk van de pees toeneemt. De Mayo Clinic adviseert ook dat cortisone osteoporose (bot verzwakking) of osteonecrose (bot overlijden) kunnen veroorzaken in het bot in de buurt van de plaats van injectie.

Milde systemische bijwerkingen

Mogelijke systemische bijwerkingen kunnen bijwerkingen die het lichaam beïnvloeden als geheel te brengen. Volgens Drugs.com omvatten deze veranderingen in de stemming, slaapstoornissen, wonden die langzaam genezen, zweten, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en buikkrampen. Drugs.com meldt ook dat cortisone shots kan veroorzaken "veranderingen in de vorm of locatie van lichaamsvet (vooral in de armen, benen, gezicht, nek, borst en taille)."

Ernstige SystemC Side Effects

Drugs.com meldt deze mogelijke ernstige systemische bijwerkingen geassocieerd met cortisone shots: stoornissen van het spijsverteringsstelsel, zoals bloed in de ontlasting of bloed ophoesten; pancreatitis (ontsteking van de pancreas), die hevige pijn in de bovenbuik veroorzaakt; psychische stoornissen, zoals depressie, rare gedachten en / of gedrag, of epileptische aanvallen; en ernstig hoge bloeddruk, die angst, oppervlakkige ademhaling, onregelmatige hartslag en een ernstige hoofdpijn kan veroorzaken. Drugs.com adviseert op zoek naar directe medische aandacht voor deze symptomen.

Allergische reactie

Allergieën optreden wanneer het immuunsysteem van het lichaam onrechte reageert op medicijnen of andere stoffen, zoals pollen of stof. Wanneer het lichaam een ​​allergische reactie op medicatie die geïnjecteerd is, zoals cortisoneschoten, kunnen de resultaten zeer ernstig zijn. Drugs.com meldt dat een aantal van deze bijwerkingen zijn ademhalingsproblemen, netelroos of zwelling van het gezicht, tong, keel of lippen. De allergische reactie kan een ernstig gevaar voor de gezondheid opleveren. Drugs.com adviseert op zoek naar medische hulp inroepen als symptomen van een allergie verschijnen.