Connecticut State Handicap Voordelen

De staat Connecticut biedt voordelen voor gehandicapte mensen die willen of nodig hebben hulp. Connecticut biedt revalidatie, ondersteunende diensten, en de cash inkomsten zijn gehandicapten en ouderen die niet kunnen werken door middel van verschillende programma's ontworpen om specifieke behoeften te voldoen. Connecticut bepaalt handicap door het programma definities Social Security Disability. Degenen die voldoen aan de criteria voor "handicap" onder Social Security Disability richtlijnen kunnen in aanmerking komen voor de staat steun en niet hoger zijn dan de inkomsten en asset grenzen.

State Bestuurde General Assistance

State Bestuurde General Assistance betaalt uitkeringen aan gekwalificeerde personen. In aanmerking te komen voor uitkeringen, moeten individuen zijn: (1) tussen de leeftijden van 18 en 65 jaar; (2) unemployable gedurende 6 maanden of meer als gevolg van fysieke en / of mentale conditie; en (3) voldoen aan de medische stoornis criteria Supplemental Security Income en Medicaid-programma's in te stellen.

Gehandicapte personen die unemployable kunnen in aanmerking komen voor een uitkering van maximaal $ 212 per maand. Asset grenzen zijn $ 250 voor een enkele persoon of $ 1000 voor een gezin van 4 of meer personen. Automobiles gewaardeerd op $ 4500 tellen niet mee voor het actief grenzen. Activa omvatten bankrekeningen, aandelen, obligaties, levensverzekeringen beleid contante waarde, en contant geld bij de hand.

State Aanvullende Program

Met een handicap, leeftijd, en blinde burgers van Connecticut in aanmerking komen voor een aanvullend programma als ze niet genoeg inkomen om in hun behoeften te voldoen. Om te kwalificeren voor de staat Hulp Program, volgens het ministerie van Sociale Diensten, moet de persoon die andere inkomsten zoals Supplemental Security Inkomen, Sociale Zekerheid pensionering of arbeidsongeschiktheid, pensioen of loon uit een soort van werkgelegenheid. Individuele bruto maandinkomen moet $ 2.022 of minder, tenzij de betrokkene in de residentiële zorg. Er is geen inkomensgrens voor gehandicapte burgers die in verzorgingshuizen. Individuele activa kan niet meer dan $ 1600 in waarde, en koppels zijn beperkt tot $ 2.400 in activa.

Gekwalificeerde personen kunnen de volgende uitkeringen ontvangen tot maximaal $ 400 per maand te huur voor particulieren. Mensen die huurkosten met een kamergenoot delen mogen ontvangen $ 200 per maand te huur kosten. Personen die in aanmerking komen voor bijstand zal $ 164,10 voor persoonlijke wensen te ontvangen (paren krijgt $ 1 meer). Die wonen in een verzorgingshuis hebben recht op $ 28,10 per maand voor de persoonlijke behoeften.

Arbeidsreïntegratie

Arbeidsreïntegratie is een programma om lichamelijk of geestelijk gehandicapten voor te bereiden voor de werkgelegenheid bij te staan; vind een baan; of houd een baan die ze al hebben. Om in aanmerking te komen, het programma dient personen met een handicap die een aanzienlijke invloed hun vermogen om een ​​baan te krijgen of behouden van een baan. Iedereen die is uitgeschakeld in aanmerking komt voor deelname aan het programma, behalve degenen die blind zijn. Blinden worden geserveerd door de Connecticut Board of Education and Services for the Blind.

Als staatsmiddelen laag zijn of beperkt, wordt Connecticut wettelijk verplicht om diensten te verlenen aan personen met de hoogste graad van invaliditeit. Betekenis van arbeidsongeschiktheid wordt bepaald door de beperkingen van de handicap veroorzaakt en de diensten van de persoon daadwerkelijk nodig heeft. Connecticut zal betalen voor de nodige medische tests of psychologische en psychiatrische evaluaties die nodig kunnen zijn om de mate van handicap en / of de impact van de handicap heeft op het vermogen van een individu om te werken te bepalen. In aanmerking komende personen kunnen hulp krijgen baan, beroepsonderwijs begeleiding, job training en carrière onderwijs, adaptieve en ondersteunende technologie om te helpen met mobiliteit en communicatie en het huis en de auto wijzigingen met een handicap apparatuur. Gekwalificeerde individuen krijgen ook de werkgelegenheid ondersteunende diensten, medische en geestelijke gezondheidszorg en andere ondersteunende diensten die zij nodig hebben om te krijgen of om een ​​baan te behouden.