Conjunctieve symptomen van hartfalen

Congestief hartfalen verwijst naar een verlammende ziekte waarbij het hart niet in staat is om voldoende bloed rond te pompen om uw lichaam te voorzien. Volgens de Mayo Clinic, atherosclerose (fatty de vorming van tandplak van uw bloedvaten), hypertensie (hoge bloeddruk), aritmie (hartritmestoornissen) en myocarditis (ontsteking van het hart) zijn slechts enkele oorzaken van congestief hartfalen.

Kortademigheid

Volgens de Mayo Clinic, kunt u kortademigheid ervaren wanneer u last heeft van congestief hartfalen. Je bent meer kans om dit te ervaren als je deelnemen aan lichamelijke activiteit, zoals lichaamsbeweging, of wanneer liggen. Normaal gesproken, je hart sneller kloppen om voldoende hoeveelheden bloed te leveren aan je lichaam als je uit te oefenen. Bloed transporteert zuurstof, zodat in congestief hartfalen, kan je hart niet bijbenen en je ervaart kortademigheid.

Zwelling

MedlinePlus staat dat u ook zwelling van je voeten, enkels en buik kan ontwikkelen. In congestief hartfalen, te veel vocht opbouwt in je lichaam. De vloeistof drains om uw onderste ledematen en resulteert in perifeer oedeem (zwelling) van uw voeten en enkels. Deze zwelling is pijnloos en kan één of beide voeten beïnvloeden. Ook kan deze vloeistof ophopen in je maag en maken het opgezwollen lijken. Deze voorwaarde is medisch bekend als ascites.

Gewichtstoename

Volgens de Mayo Clinic, mensen met hartfalen ondervinden vaak gewichtstoename door vochtophoping. Bel uw arts wanneer u onbedoeld gewichtstoename als dit een voorbode voor een zeer ernstige aandoening kunnen opmerken.

andere symptomen

Volgens MedlinePlus, kunt u ook misselijkheid, braken, hoesten, hartkloppingen (bonzende hartslag), slapeloosheid en een slechte eetlust ervaren. Moeite met concentreren en verminderde plassen zijn andere symptomen. Het is belangrijk te weten dat sommige mensen geen symptomen met congestief hartfalen. Bezoek uw arts regelmatig, zodat ze op de juiste uw gezondheid te evalueren.