Complicaties van snurken

Complicaties van snurken


Snurken is een probleem voor veel mensen. Aangezien het gebeurt terwijl u slaapt, kan het niet duidelijk zijn wanneer het probleem begint. Echter, er is een goede kans dat je het uit uiteindelijk, omdat je waarschijnlijk zult ervaren een van de bijwerkingen van dit gemeenschappelijk optreden. Hoewel het lijkt misschien niet een groot probleem, er zijn een aantal complicaties die kunnen voortvloeien uit het snurken als het een vast onderdeel van je leven.

Vermoeidheid

Een teken dat u ondervindt gewone snurken is vermoeidheid tijdens de dag. Je lichaam niet de juiste hoeveelheid zuurstof krijgen als gevolg van de beperkte luchtstroom veroorzaakt door snurken. Dit zal leiden tot onvoldoende rust voor je lichaam.

Slaperigheid overdag is een complicatie van snurken dat werkprestaties kunnen beïnvloeden uw algemene stemming en welzijn, en kan leiden tot andere resterende bijwerkingen zoals de verhoogde kans op slaap vallen achter het stuur en op ongevallen, volgens de Mayo Clinic website. De laatste kan een gevaar voor u en anderen ook.

relatieproblemen

Vaak is de eerste die je hoort over je snurken probleem is van iemand anders. Het kan uw echtgenoot, speciaal iemand, huisgenoot of familielid te zijn. Terugkerende aanvallen van overmatig snurken kan leiden tot problemen in je relaties. U kunt defensief denken over klachten en mensen om je heen kunt ergeren aan u worden, omdat je ze 's nachts wakker. De ergernis factor zou kunnen gebeuren zonder dat de andere persoon ooit een woord over te zeggen.

cardiovasculaire complicaties

Eén van de ernstige complicaties die gepaard gaan met chronische snurken zijn de lange termijn voor de gezondheid. Als snurken is ernstig genoeg dat je stoppen met ademhalen voor een korte periode van tijd 's nachts, kan het zijn dat u een aandoening die bekend staat als obstructieve slaap apneu.

Volgens Health.com, kan slaapapneu het risico op een hartaanval en de dood te verhogen met 30 procent over een periode van vijf jaar. De oorzaak van deze complicatie is de onderbreking van zuurstof aan de longen in het midden van de nacht. reactie van het lichaam op de plotselinge tekort aan lucht veroorzaakt de bloedtoevoer naar het hart te vertragen. In combinatie met de strijd of vlucht reactie op de cutoff van zuurstof, alsof je verdrinking, het lichaam slijt het hart langzaam door het verhogen van de bloeddruk.

Keelpijn

In vergelijking met andere potentiële problemen als gevolg van snurken, kan een zere keel niet als een grote zorg. Echter, wakker worden met een rauwe keel slapen met je mond open kan een onvermogen om normaal te ademen door je neus te geven. Deze vroegtijdige waarschuwing zal u toelaten om een ​​arts te raadplegen en de oorzaak vast te stellen voordat er nog meer ernstige complicaties gebeuren.