Complicaties van Post Schildklier Chirurgie

Complicaties van Post Schildklier Chirurgie

De schildklier is een hormoon producerende klier in de voorzijde van de hals. De chirurgische verwijdering van de schildklier noodzakelijk met aandoeningen zoals hyperthyreoïdie of thyroid kanker. Hoewel dit effectief bij de behandeling van een schildkliervoorwaarde kan zijn, bestaat het risico van complicaties van de operatie, zodat patiënten de mogelijke complicaties geassocieerd met schildklierchirurgie moeten begrijpen.

hypothyreoïdie

Volgens MayoClinic.com, hypothyreoïdie is een mogelijke complicatie van de schildklier chirurgie. Dit gebeurt als de meerderheid of volledige schildklier uit het lichaam wordt verwijderd. Omdat de schildklier is de enige producent van schildklierhormoon, zal een patiënt hypothyreoïdie. Symptomen van hypothyreoïdie zijn vermoeidheid, zwakte, gewichtstoename, koude-intolerantie, constipatie, depressie en broze nagels, stelt MayoClinic.com. Een patiënt last heeft van deze symptomen na de schildklier operatie moet onmiddellijk een afspraak met zijn arts te plannen.

Verlies van Voice

Verlies van de stem is een mogelijke complicatie van de schildklier chirurgie, zegt MedlinePlus. Tijdens de chirurgische verwijdering van de schildklier, kan een chirurg de terugkerende larynx zenuw, de zenuw die de stembanden en strottenhoofd controleert beschadigen. Schade aan deze zenuw kan een patiënt moeite met het bereiken van hoge noten, heesheid, hoesten slikken problemen of moeilijkheden met spreken veroorzaken, stelt MedlinePlus.

Letsel aan de bijschildklieren

MedlinePlus stelt dat de bijschildklieren tijdens de schildklier chirurgie gewonde kunnen worden. De bijschildklieren zijn kleine klieren achter de schildklier. Omdat ze de controle niveaus van calcium in het bloed, kan een verwonding aan of verwijdering van de bijschildklieren resulteren in hypocalciëmie, of lage bloedspiegels van calcium. Een patiënt met hypocalciëmie kan buikpijn, broze nagels, staar, droog haar en de huid, spierkrampen, toevallen, aangezichtspijn of veranderde niveaus van bewustzijn ervaren, stelt MedlinePlus. Een patiënt moet deze symptomen rapporteren aan haar arts om te bepalen of de bijschildklieren beschadigd.

Infectie

Besmetting is een mogelijke complicatie van de meeste operaties, met inbegrip van de schildklier chirurgie, zegt MedlinePlus. Hoewel de operatieplaats en chirurgische instrumenten worden gesteriliseerd, kunnen kleine hoeveelheden bacteriën de huid geven en veroorzaken een infectie. Bacteriën kunnen verdere verspreiding van de huid naar de nek of andere lichaamsdelen. Een patiënt moet kijken voor overmatige pijn, roodheid, warmte en drainage van de chirurgische site als hij een infectie vermoedt. Bovendien moet hij onmiddellijk medische behandeling te zoeken als hij ervaart koorts, koude rillingen en nachtelijk zweten, die tekenen van een infectie die zich heeft verspreid naar de rest van het lichaam.