Complicaties van een Low bloedplaatjes

Complicaties van een Low bloedplaatjes

Overzicht

De belangrijkste taak van bloedplaatjes is om bloed kleverig zodat deze stolsels kunnen vormen. Dit is belangrijk wanneer je gewond bent, zodat je niet doodbloeden. Wanneer je bloeden, bloedplaatjes zwermen naar het gebied en proberen om de bloedstroom te stoppen. Hierdoor kan korsten vormen, of op het oppervlak van de huid of intern waarvan het blauwe plekken. Als u de tekens en symptomen van een laag aantal bloedplaatjes opmerkt, kan uw arts een routine bloedonderzoek om te bepalen of uw aantal bloedplaatjes laag is en dan de nodige stappen ondernemen om complicaties te voorkomen dat te doen.

milde trombocytopenie

Complicaties van een Low bloedplaatjes

De National Institutes of Health, of NIH, stelt dat een normaal aantal bloedplaatjes is tussen de 150.000 tot 400.000 plaatjes per microliter bloed. Getallen onder dit worden beschouwd als abnormaal laag en betekenen dat er ziekte kan zijn. De medische term voor een laag aantal bloedplaatjes is trombocytopenie. Milde gevallen van deze aandoening meestal produceren geen duurzame resultaten. Echter, in sommige gevallen - het aantal bloedplaatjes van 10.000 tot 50.000 - u kunt symptomen zoals gemakkelijk blauwe plekken, neusbloedingen en bloeden in de mond of tandvlees ervaren. Je kunt bloed in de ontlasting of urine merken, uw menstruatie kan zwaarder dan normaal zijn of u kunt een uitslag genaamd petechiën, die wordt geïdentificeerd door zeer kleine rode vlekken over de huid te ontwikkelen. NIH meldt dat in de meeste gevallen, de complicaties die optreden met deze aandoening zijn geassocieerd met de onderliggende ziekte die veroorzaakt uw bloedplaatjes dalen.

Overmatig bloedverlies

Complicaties van een Low bloedplaatjes

Als u een meer ernstig geval van trombocytopenie, loopt u het risico op excessieve blauwe plekken en bloeden met kleine snijwonden of verwondingen. Zelfs de kleinste schade kan levensbedreigend worden. Volgens The Merck Manuals Bibliotheek de meest ernstige risico van bloeden treedt op wanneer het aantal bloedplaatjes lager is dan 10.000 tot 20.000 plaatjes per microliter. Als je het aantal bloedplaatjes daalt tot een zeer laag niveau, kunt u beginnen intern bloeden, misschien verliezen van bloed door je spijsverteringsstelsel.

Anemie

Complicaties van een Low bloedplaatjes

Bloedplaatjes zijn één van de drie soorten rode bloedcellen die in het beenmerg. Een laag aantal bloedplaatjes kunnen bijdragen tot een algemeen lage aantal rode bloedcellen. Wanneer het totale gehalte aan rode bloedcellen in het lichaam wordt verminderd, wordt bloedarmoede. Het hebben van bloedarmoede betekent dat uw lichaam van de zuurstof die het nodig heeft om goed te functioneren niet krijgt. Volgens de Nationale Actie van de Bloedarmoede van de Raad, een aantal veel voorkomende symptomen van anemie onder meer kortademigheid, hoofdpijn, een race hartslag, duizeligheid, vermoeidheid, oorsuizen en uw handen en voeten kan koud aanvoelen. Soms bloedarmoede is mild en tijdelijk. In andere gevallen kan het chronisch worden, handicap veroorzaken en levensbedreigend worden.

Immuunsysteemaandoeningen

Complicaties van een Low bloedplaatjes

Een lage bloedplaatjes kan het eerste signaal van een probleem binnen het immuunsysteem. Infecties zoals human immunodeficiency virus of HIV kan ertoe leiden dat uw aantal bloedplaatjes te laag te laten vallen. Leukemie, dat is een kanker van het beenmerg, kunnen ertoe leiden dat uw lichaam niet genoeg produceren bloedplaatjes. Daarnaast vele andere aandoeningen of vernietigen bloedplaatjes of insluiten zodat ze niet effectief.

ernstige complicaties

Complicaties van een Low bloedplaatjes

Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, kan een laag aantal bloedplaatjes levensbedreigende in gevallen waar sprake is van een bloeding in de hersenen. In de meeste gevallen zelfs ernstige trombocytopenie te behandelen als de onderliggende oorzaak is gecontroleerd. Bij sommige omstandigheden kan bloedtransfusies nodig.