Complicaties Met een gebroken enkel

Complicaties Met een gebroken enkel

Het enkelgewricht is een gemeenschappelijk terrein van de breuk en ontwrichting verwondingen. De botten van het enkelgewricht zijn de tibia, fibula en talus. Deze botten kunnen breken diverse patronen en veroorzaken verschillende complicaties. Overall, patiënten hebben de neiging om heel goed te herstellen na het lijden van een enkelblessure fractuur.

Compartiment syndroom

Compartimentsyndroom van het ondereinde een aandoening waarbij er een grotere druk in de gebundelde spieren van het onderbeen. Er zijn vier compartimenten in het onderbeen; anterieure, laterale, diepe en oppervlakkige posterior posterior. Een tibiafracturen is een aandoening die kan leiden tot een verhoogde zwelling en verhoogde druk compartiment. Zoals drukken in de compartimenten verhogen, kan er schade aan de zenuwen en bloedvaten. Het onderbeen wordt gespannen in de spieren. Behandeling van compartiment syndroom vereist een fasciotomie procedure. Een fasciotomie is de naam van de procedure het openstellen van de compartimenten om de inwendige druk te verlichten ruimte. Elke vertraging in behandeling kan leiden tot lange termijn zenuw en spier verwondingen.

Vertraagde Unie of nonunion

Vertraagde vakbond verwijst naar een langere tijd voor het begin van de breuk te beginnen om te genezen. In tibiafracturen, kan er pijn en bot verkeer bij de breuk site voor meer dan zes maanden na de eerste trauma.

Nonunion verwijst gebrek aan botgenezing. Dit proces kan gebeuren ondanks chirurgie.

malunion

Malunion is wanneer een fractuur geneest onvolledig of op een onvolmaakte positie. Premature artritis kan het gevolg zijn. Verkorting van het bot kan een bijwerking van een malunion zijn. Een chirurgische ingreep kan moeten worden gedaan om het bot vast bakvet na malunion.

Infectie

Open breuken, waarbij het bot door de huid dringt, een hoge infectiegraad. Antibiotica worden gegeven voor dit soort breuken om infectie te voorkomen. Infectie kan ook optreden na de operatie en kan leiden tot een pseudoarthrose van de fractuur of tot het verwijderen van de chirurgische hardware. Het "Handboek van Fractures" onder redactie van dr Kenneth Koval van Dartmouth Medical Center en Dr Joseph Zuckerman van de NYU-Hospital for Joint Disease meldt de infectie tarief van fracturen die niet de huid doordringen, bekend als gesloten fracturen, op minder dan 2% .

Reflex Sympathieke Dystrofie / Complex Regionaal Pijn Syndroom

Dystrofie of complex regionaal pijnsyndroom is een complicatie na een trauma zonder bekende oorzaak. Patiënten hebben pijn niet in verhouding met het letsel. Het been kan gezwollen, pijnlijke, en klam worden. Het syndroom wordt behandeld met vroege fysiotherapie, maar kunnen andere procedures voor vuurvaste gevallen vereisen.

Post-traumatische artritis

Posttraumatische artritis wordt verwezen naar gewrichtsstijfheid na een breuk. De artritis is vergelijkbaar met artrose. Het kan jaren ontwikkelen na een breuk. Er kan worden verminderd bereik van de beweging van het gewricht.

neurovasculaire Injury

De initiële schade kan leiden tot schade aan de neurovasculaire structuren; zenuwen, slagaders, aders. Tijdens een lichamelijk onderzoek, zijn deze structuren geëvalueerd voor de functie. De operatie kan ook leiden tot schade aan deze structuren kunnen ze direct worden verwond door de hardware of zelfs gecomprimeerd positie tijdens chirurgie.