Common nekletsel

Common nekletsel

De hals - het cervicale gebied van de wervelkolom - is een zeer delicaat deel van het lichaam. Veel spieren, zenuwen, pezen en ligamenten lopen door deze regio en zijn gevoelig voor schade. De Cleveland Clinic zegt overmatig gebruik en plotselinge klappen op de cervicale regio kan de nek verwonden. Eenvoudige nekletsel te wijten aan een slechte houding en slapen normaal niet meer medische zorg nodig. In de meeste gevallen, kunnen deze soorten nek verstuikingen behandeld met pijnstillers, warmte therapie en rust. Echter, ernstige nek letsel veroorzaakt door auto-ongelukken, sportblessures en degeneratie van tussenwervelschijven vereisen onmiddellijke medische zorg. Sommige van deze gemeenschappelijke nekletsel worden voorkomen met de juiste voorzorgsmaatregelen.

whiplash

Whiplash is ook bekend als een hyperextensie van de hals in de voorwaartse en achterwaartse richting. Het gebeurt meestal tijdens een kop-botsing auto botsing. Dit type ongeval zorgt ervoor dat de bestuurder of passagier plotseling rukken naar voren en naar achteren. Zoals MayoClinic.com, de intense bewegingen van het hoofd veroorzaakt de delicate ligamenten en pezen van de hals te strekken buiten de gegeven grenzen. Whiplash nekletsel kan leiden tot een ernstige hoofdpijn, pijn in de nek, vermoeidheid en duizeligheid. Contactsporten, valpartijen en fysieke agressie kan ook whiplash veroorzaken.

Nerve compressie

Zenuwcompressie in de hals, ook wel cervicale wortelcompressie, wordt veroorzaakt door de degeneratie van één of meer van de zeven cervicale tussenwervelschijven. De kraakbeenvissen schijven kunnen verslechteren als gevolg van leeftijd, gewicht lager en ziekte. Aangezien de tussenwervelschijven degenereren, worden ruimten tussen de wervels verminderd. Dit leidt tot compressie van de zenuwen die door de wervels in de nek passen. Volgens het UCLA Health Center, kan cervicale zenuw compressie worden onderscheiden door symptomen zoals tintelingen, verdovende en een branderig gevoel in de nek, omdat veel van de zenuwen zijn geworteld in de cervicale regio.

Neck Breuken

Fracturen van de halswervels zijn ernstig nekletsel dat onmiddellijke medische aandacht vereisen. Aurora Health Care zegt fracturen van de hals kan het ruggenmerg beschadigen en leiden tot verlamming, zelfs de dood. Neck fracturen vaak voorkomen in voetballers als gevolg van onjuiste blokkerende technieken. Blokkering met de kop naar beneden legt een enorme druk op de hals, waardoor een van de wervel plaats te maken en breken onder de druk. Bij ouderen, de halswervel en aangrenzende spieren, pezen en ligamenten worden nog kwetsbaarder; elke vorm van trauma aan de bovenste delen van het lichaam hals breuken induceren. In beide gevallen kan de kracht en het trefpunt van de ernst van de fractuur te bepalen.