Common Man & Vrouw Minnows

Common Man & Vrouw Minnows


Minnows worden meestal geassocieerd met kleine, zilveren vis, maar het woord "minnow" verwijst eigenlijk naar de grootste familie van vis in Noord-Amerika. Hoewel minnows zelden worden gegeten door mensen, kunnen ze worden gebruikt als aas en zijn belangrijke leden van de aquatische ecosysteem en voedselketen - zij voedsel voor vogels en grotere vissen en converteren kleinere planten en insecten in eiwitten voor andere vissen. Er zijn ongeveer 50 verschillende soorten van minnows.

Creek Chub

Het bereiken van een lengte van ongeveer 6 tot 12 inch, kreek kopvoorns behoren tot de grootste witvissen. Ze hebben sigaarvormig lichamen en donkere kleur met paarse glans aan de zijkanten en een donkere vlek aan de basis van de rugvin. De kreek kopvoorn paait in het late voorjaar, waarin de mannetjes te nemen op een roze kleur en graven gaten in grind voor de eieren. Na het paaien, vrouwelijke kreek kopvoorns drijven met hun buiken up alvorens te herstellen en opnieuw paaien. Dit type van witvis bewoont meestal beken en wordt zelden gevonden in meren.

semotilus corporalis

De grootste minnow ras, kan semotilus corporalis lengtes van 12 tot 17 inch te bereiken, hoewel ze zelden worden gegeten door de mens. Kleinere semotilus corporalis zijn helder zilver van kleur, terwijl de grotere rassen zijn dof zilver. Net als de kreek kopvoorn, ze paaien in het late voorjaar en de mannetjes van kleur veranderen en graven nesten in grind voor hun eieren. De vrouwtjes ook drijven na het paaien, net als bij de kreek kopvoorn. Semotilus corporalis worden gevonden in heldere beekjes, meren en vijvers, en nooit leven in modderig water.

campostoma anomalum

Variƫrend van 4 tot 6 centimeter in lengte, de campostoma anomalum is saai grijs en onderscheidend bleke, prominent lippen met een nok gebruikt voor het schrapen algen off van de rotsen. De mannetjes hun mond ook gebruik maken om te duwen kiezels om nesten in paaitijd, die over het algemeen plaatsvindt van april-mei te bouwen. Tijdens paaien, de mannetjes van kleur veranderen van grijs naar een oranje tint. Central stonerollers zijn vaak te vinden in riffles en zwembaden van beken, en door hun behoefte aan schoon water worden soms gebruikt als indicatoren van de kwaliteit van het water.

Golden Shiner

Van 5 tot 10 inches lang, gouden shiner een diepe en gecomprimeerd lichaam rode vinnen en een gouden of gras kleurstoffen. Jongere vissen zijn zilver van kleur. Dit type van witvis wordt af en toe gegeten, maar wordt vaker gebruikt als aas vis. Golden shiners reproduceren in het late voorjaar of de vroege zomer, en paaien door het verspreiden van lijm eieren op waterplanten. Vanwege hun behoefte aan vegetatie om hun levenscyclus voort te zetten, zijn gouden uitblinkers in iele, schoon ondiep water.

Common Shiner

Een andere populaire aas vissen, de gemeenschappelijke shiner, is een kleinere minnow komen op 3 tot 4 inches lang, en is zilver met grote ruitvormige schubben. Tijdens het late voorjaar paaitijd, mannetjes nemen blauwe ruggen en rode buiken, en ofwel bouwen nesten stroomopwaarts of gebruik maken van nesten gebouwd door andere witvissen. De gemeenschappelijke Shiner is doorgaans te vinden in beken, en vermijdt water met snelle stroming.