Common Kidney Stone Symptomen

Common Kidney Stone Symptomen


Een niersteen klinkt als wat het is --- een rots in uw nieren. Chemische stoffen in je lichaam samenklonteren en vormen een steen. Deze steen kan onschuldig blijven in de nieren of het kan reizen naar beneden de urinewegen. Als de steen groot is, zal dit zeer pijnlijk zijn. Kleine stenen kunnen onopgemerkt.
Hoe weet je of je een niersteen? De meest voorkomende symptoom is extreme pijn, volgens de American Kidney Fund. Andere symptomen worden hier gepresenteerd.

Pijn

De nummer een symptoom van een niersteen is ernstige pijn, vooral in je rug of zijkant, die niet weg zal gaan. Dit gebeurt wanneer je urinewegen spasmen, omdat de niersteen heeft geblokkeerd. Het kan beginnen als kramp en dan escaleren tot ernstige pijn.

Misselijkheid en overgeven

Vaak is de pijn van een niersteen zo ernstig veroorzaakt misselijkheid en braken.

Bloed in de urine

Soms is de niersteen schade de urinewegen als het door zo mag je bloed in uw urine.

Frequent urineren

Wanneer uw urinewegen geïrriteerd is, kan het ertoe leiden dat u het gevoel dat je vaker naar de wc.

Koorts en rillingen

De irritatie van de nier steen in de urinewegen kan een infectie veroorzaken. Als dit gebeurt, zal je een koorts en koude rillingen als gevolg ervaren.

Diagnose

Alleen uw arts kan een niersteen te diagnosticeren. U zult waarschijnlijk moet een lichamelijk onderzoek, bloed- en urinetests en een X-ray.