Colloïdaal zilver voor de behandeling van oorontstekingen

Colloïdaal zilver is kleine deeltjes zilver geschorst of gemengd in een vloeistof. Hoewel niet door de Food and Drug Administration (FDA) voor elk type van medisch gebruik goedgekeurd, veel homeopaten overwegen colloïdaal zilver een waardevolle behandeling voor oorontsteking. Er is veel controverse over de risico's, de doeltreffendheid en het gebruik ervan. Meer te leren over de aard van colloïdaal zilver en oorontsteking kan u helpen een weloverwogen beslissing te maken.

Achtergrond informatie

Zilver is een metaal. Sommige geadverteerde toepassingen voor zilver onder meer gewichtsverlies aan te vullen en een component om infecties te bestrijden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen voordeel voor colloïdaal zilver, je lichaam niet produceren van nature zilver. De FDA heeft waarschuwingen uitgegeven aan het publiek over fraude met betrekking tot de aankondiging van colloïdaal zilver en de effectiviteit ervan.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking van herhaalde blootstelling aan colloïdaal zilver is een aandoening genaamd argyria. Argyria een blauwgrijze verkleuring van de huid, nagels en tandvlees. Argyria is niet een ernstig gezondheidsprobleem, maar de verkleuring is onomkeerbaar. Andere mogelijke bijwerkingen zijn convulsies, nierschade, hoofdpijn, vermoeidheid en maagproblemen. Het is onduidelijk hoeveel zilver is schadelijk, maar het is mogelijk dat het kan opbouwen in uw organen en weefsels.

Behandeling voor oor infecties

Wanneer uw oor pijn doet, is jeukende, of heeft een afvoer, is de kans groot dat u een infectie. Sommige voorstanders van de homeopathische geneeskunde raden behandeling met colloïdaal zilver daalt als het wordt beschouwd als een natuurlijke bron om infecties te bestrijden. De dosering is één of twee druppels in het geïnfecteerde oor tweemaal daags. Ga op je kant, met het probleem oor wanneer u het geneesmiddel toedienen. Het kan verder worden aangevuld met een orale dosis tot 3 theelepels, driemaal daags, tot infectie is verdwenen.

waarschuwingen

Het is belangrijk om te begrijpen dat een infectie in uw lichaam ernstig zou kunnen zijn. Onbehandelde oorontsteking kan leiden tot gehoorverlies, infectie van het bot achter het oor (mastoideus) en eventueel de hersenen abces. Een hersenen abces is een levensbedreigende aandoening en kan dodelijk zijn. Als u kiest voor colloïdaal zilver te gebruiken als een behandeling voor uw oorontsteking, dient te worden door enige dokter aanbeveling.