Clomifeen Side Effects

Clomifeen is een drug vooral voorgeschreven voor de behandeling van onvruchtbaarheid bij vrouwen. Verkrijgbaar in de merken Clomid, Serophene en in generieke vorm, clomifeen is vooral nuttig voor vrouwen die zelden of nooit ovuleren. Tal van bijwerkingen zijn mogelijk.

Meest voorkomende Effect

In klinische studies met clomifeen, zoals beschreven door eMedTV, was de meest voorkomende bijwerking uitbreiding van de eierstokken, ervaren door tot 13 procent van de vrouwen in sommige studies. Gerelateerde effecten van het bekken of buikpijn of opzwellen traden bij maximaal 5 procent van de deelnemers.

Waarschuwing

Vergrote eierstokken kan een symptoom van een ernstige aandoening genaamd ovarieel hyperstimulatiesyndroom zijn. In ernstige gevallen, de eierstokken scheuren. Symptomen naast grote eierstokken zijn buikpijn of zwelling, diaree, minder urine, misselijkheid, bekkenpijn, braken en gewichtstoename.

Other Side Effects

Andere bijwerkingen ervaren in 1 op de 10 deelnemers waren pijn in de borst, hoofdpijn, opvliegers, misselijkheid en abnormale menstruele bloeden, waaronder spotting tussen periodes of abnormaal lange zware periodes.

gezichtsstoornissen

Clomifeen kan visuele stoornissen, die vragen om onmiddellijk medische hulp te veroorzaken. Deze omvatten wazig of dubbel zien, verminderde visuele scherpte, verlies van perifeer zicht, vlekken, flitsen en intolerantie van het licht.

Aangeboren afwijkingen

Geboorteafwijkingen gerapporteerd na clomifeen behandeling resulteerde in zwangerschap, maar onderzoekers hebben niet vaststellen of de gebreken veroorzaakt door het geneesmiddel zijn.