Clindoxyl Gel Side Effects

Clindoxyl is een medicijn uit een combinatie van clindamycine en benzoylperoxide gebruikt om bepaalde types van acne. De medicatie werkt door het doden van bacteriën in de huid die acne veroorzaakt en door het afpellen van de aangetaste huidcellen. Zoals bij de meeste acne medicijnen, zijn er een aantal bijwerkingen geassocieerd met het gebruik.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Zoals gezegd, zijn er bepaalde bijwerkingen geassocieerd met het gebruik Clindoxyl. Sommige van deze bijwerkingen zijn peeling van de huid, roodheid, branderig gevoel, zwelling, jeuk op de toedieningsplaats, braken, misselijkheid, diarree (soms bloederig), opgeblazen gevoel en buikkrampen. Hoewel deze worden beschouwd als de meest voorkomende bijwerkingen geassocieerd met het gebruik Clindoxyl, maar ze hiermee een klein aantal gebruikers.

Ernstige bijwerkingen

Helaas zijn er ook een aantal ernstige bijwerkingen die samenhangen met het gebruik van deze medicatie. Sommige van deze zijn allergische reacties, ademhalingsproblemen, huiduitslag, netelroos, een aanscherping van de borst, het sluiten van de keel en zwelling van de lippen, mond, tong en keel. Deze bijwerkingen zijn ook zeer zeldzaam en hebben geen invloed op een groot aantal gebruikers.

Belangrijke veiligheidsinformatie

contact met de mond, ogen, neus en gevoelige huid te vermijden tijdens het gebruik van deze medicatie omdat het ernstige schade kan veroorzaken. Wanneer de medicatie wordt toegepast, wordt deze direct opgenomen in de bloedbaan. Als u alle interne pijn of kramp ervaren, kan dit betekenen dat u een allergische reactie op het geneesmiddel en moet onmiddellijk medische hulp te zoeken. Combineer nooit andere acne medicatie met Clindoxyl omdat ze negatief kunnen reageren met elkaar.

Gebruiken

altijd gebruik maken van deze medicatie precies zoals het was voorgeschreven door uw arts en nooit in doseringen groter dan wat is aanbevolen op het etiket. Clindoxyl wordt toegediend als een topische crème en in een gelijkmatige laag worden aangebracht op het getroffen gebied en ingewreven totdat deze volledig is geabsorbeerd door de huid. Houd de tube goed gesloten en uit de buurt van vocht. Clindoxyl moet worden bewaard bij kamertemperatuur en worden weggegooid na 120 dagen.

Waarschuwing

Als u een van de bovenstaande reacties ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Als een overdosis wordt vermoed, contact op met het antigifcentrum en rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp.

Clindoxyl wordt bedoeld als slechts een acne behandeling en mag niet worden gebruikt voor andere medische doeleinden tenzij een specifiek arts voorgeschreven.