Chronische Longziekten

De American Lung Association zegt longziekte is de derde doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Enkele van de meest voorkomende vormen van chronische long- ziekten astma, chronische obstructieve longziekte, cystische fibrose, emfyseem en asbestose, volgens de Ohio State University Medical Center.

Astma

Astma is een aandoening die de ontsteking en vernauwing van de luchtwegen veroorzaakt, produceert overtollig slijm dat blokkeert luchtwegen, volgens de Mayo Clinic. Astma treft ongeveer 300 miljoen mensen wereldwijd.

asbestose

Asbestose is een chronische longziekte die wordt veroorzaakt door het inademen van asbestvezels, volgens de Mayo Clinic. Asbestose kan longweefsel, waardoor het uiterst moeilijk ademen litteken.

Chronische obstructieve longziekte

Chronische obstructieve longziekte (COPD) is een ernstige longziekte die geleidelijk maakt het moeilijk voor een persoon om te ademen, volgens de National Heart, Lung and Blood Institute. COPD is de vierde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten

cystic Fibrosis

Cystic fibrosis is een erfelijke chronische longziekte die leidt tot de productie van grote hoeveelheden slijm dat luchtwegen blokkeert en belemmert de alvleesklier, volgens de Cystic Fibrosis Foundation.

emphysema

Emfyseem ontstaat wanneer luchtzakjes eind bronchioli langzaam vernietigd, wat het moeilijk maakt om uit te ademen, volgens de Mayo Clinic. Roken is de grootste risicofactor voor emfyseem.