Chronic Kidney Symptomen

Chronische nierziekte kan een stille moordenaar. Het kruipt omhoog op individuen, vaak maken zich alleen bekend wanneer de voorwaarde is in volle gang. En het aanvallen van saboteren twee vitale organen die meest giftige afvalstoffen uit het lichaam. Het kennen van de symptomen van chronische nierziekte kan u helpen om deze aandoening te herkennen en krijg onmiddellijke behandeling.

feiten

De National Kidney Foundation meldt dat 26 miljoen Amerikaanse volwassenen hebben chronische nierziekte (CKD), en globale ambtenaren zeggen dat de ziekte is op zijn weg om een ​​internationale pandemie. De ziekte leidt tot nierfalen --- die de behoefte aan transplantatie of dialyse --- uit meer dan één miljoen mensen wereldwijd.

Basics

CKD treedt op wanneer u last heeft van een geleidelijke en vaak onomkeerbaar verlies van de nierfunctie na verloop van tijd, variërend van maanden tot jaren, en het gaat om beschadigde nieren die een verminderd vermogen om afval goed te verwerken hebben. Elke nier dient ook andere belangrijke doeleinden, waaronder het regelen niveaus van calcium, natrium, fosfor en kalium in het bloed. Bij mensen met CKD, toxinen accumuleren, misselijkheid en vermoeidheid in het lichaam bloats en zorgwekkende complicaties zoals hoge bloeddruk, bloedarmoede en zenuwschade vaak het gevolg.

Hoewel verschillende aandoeningen leiden tot chronische nierziekte, in meer dan twee van de drie gevallen is het een bijproduct van diabetes of hoge bloeddruk. Zoals CKD vordert, kan dit leiden tot nierfalen, waarvoor ofwel een transplantatie of dialyse. progressie van de ziekte wordt gecategoriseerd door vijf fasen van toenemende ernst van fase 5 ook bekend als eindstadium nierziekte.

symptomen

Helaas zijn de meeste mensen geen ernstige chronische nierziekte symptomen totdat de ziekte is in een vergevorderd stadium. De eerste aanwijzing van een potentieel probleem kan een drang om vaker plassen, vooral 's nachts, in combinatie met de algemene moeite met slapen te nemen. Spieren kan de neiging om meer in de avond kramp. Gezwollen voeten en enkels kunnen aangeven dat de nieren problemen regelen van de hoeveelheid water in het lichaam, wat leidt tot oedeem. Wallen rond de ogen, vooral in de ochtend, kan ook leiden tot bezorgdheid.

Andere symptomen zijn droge, jeukende huid, moeite met concentreren, verlies van eetlust en een algemeen gevoel van vermoeidheid. Dit komt vooral veel voor als afval en giftige stoffen terug in het systeem, in wezen vervuiling van het lichaam en het strippen weg energie en vitaliteit. Kortademigheid, duizeligheid en koude rillingen regelmatig zijn tekenen van een potentieel probleem. Andere symptomen zijn adem die ruikt naar ammoniak of een metaalachtige smaak in de mond.

Wie is met een hoog risico?

Mensen met een hoge bloeddruk, diabetes en een familiegeschiedenis van een nierziekte zijn in de hoogste risicogroep. Het tarief van chronische nierziekte is ook hoger bij bepaalde groepen, met inbegrip van Native Americans, Afro-Amerikanen, Pacific Islanders, Hispanics en senioren.

Hoe u uw risico's te verminderen

De Amerikaanse Vereniging van Nier Patiënten zegt dat na voorgeschreven behandeling plannen voor diabetes en hoge bloeddruk is een van de meest effectieve manieren van het houden van CKD op de baai. Andere manieren om het risico te verminderen omvatten het beperken van uw inname van over-the-counter pijn medicatie en het drinken van veel water. Oefenen elke dag, beperk uw inname van natrium en behandelen van urine-infecties zonder vertraging.