Chinese Diabetische Dieet Plan

Een studie uitgevoerd tussen de jaren 2000 en 2004 door de Vanderbilt University Medical Center, Nashville, Tennessee, volgde een groep van 64.227 Chinese vrouwen voor een gemiddelde van vijf jaar en vond dat 1.608 van hen ontwikkelde diabetes. Zij vonden dat vrouwen die 300 gram aten of meer rijst per dag waren 78 procent meer kans op diabetes dan mensen die minder dan 200 gram per dag aten ontwikkelen. Omdat rijst en koolhydraten pijlers van de Chinese dieet, is het belangrijk om deze voedingsmiddelen weg te laten zien en voedselkeuzen weinig koolhydraten bij het ontwikkelen van een Chinese dieet.

Opgeleid en Plan vooruit

Het is mogelijk om gezond te blijven en de controle van uw bloedsuiker, terwijl nog steeds genieten van uw Chinees eten. U hoeft enkel om vooruit te plannen, bereid zijn om verstandige voedingskeuzes te maken en worden opgeleid in welk voedsel keuzes zijn het beste voor u. U kunt dit doen door overleg met uw arts, verpleegkundige, een gecertificeerde diëtist of uw diabetes opvoeder.

Rond Out Your Plate met meer groenten

Uw plaat moet bestaan ​​voornamelijk uit groenten en granen, met enige ruimte voor mager vlees, gevogelte en vis. Pluimvee moet worden gevild en roergebakken, dan gedrenkt in gelardeerd sauzen of gefrituurd. Of probeer verse, gestoomde vis in een lichte plantaardige olie met sjalotten en knoflook. Vermijd de traditioneel populaire Chinese gerechten zoals zoete en zure varkensvlees en citroen kip, die gefrituurd en hoog in vet; evenals andere favorieten, zoals gebakken rijst en chow mein, die vaak hoog koolhydraten en vet.

Kies voedingsmiddelen met een hoog vezels en weinig vet

Kies traditionele Chinese gerechten die rijk zijn aan vezels, met veel vitaminen en mineralen, maar die bevatten weinig vet. Een aantal prachtige en heerlijke keuzes omvatten tofu, bonen, taugé, erwten en donkergroene groenten zoals choisam, Chinese spinazie, Chinese broccoli, Chinese werf lang bonen, waterkers en Chinese bieslook. Probeer met inbegrip van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zijn zoals Chinees champignons, zeewier, groene bonen, gele en zwarte bonen en zoete aardappelen. U kunt zelfs volkoren en roggebrood, evenals maisbrood, die een goede bron van vezels.

Vellen over de vet en zout

Vellen over de gerechten die worden geladen met reuzel en vet zoals Chinees worsten, eendenlever en geroosterde varken. Maan zitten ook vol met reuzel, dus vermijd het toevoegen van deze aan uw menu. Ook vellen over de voedingsmiddelen die rijk zijn aan zout, zoals zoute vis en eend eieren. Als je van dim sum, kiest de gestoomde rassen in plaats van de gebakken degenen. En selecteer verse groenten die worden gestoomd of licht roergebakken in zoutvrij soep of plantaardige olie.

Tot slot, kijk uit voor voedingsmiddelen die rijk zijn in zout zijn, zoals zout eendeneieren en zoute vis. Voor sommige mensen die houden van dim sum, kies dumplings gestoomd in plaats van gebakken dumplings en dienen te beperken tot vijf of zes porties voor brunch. Kies verse groenten die worden gestoomd of roergebakken met lichte plantaardige olie of sudderen in de soep.

U kunt uw dessert en te eten

U kunt een aantal leuke frisse fruitsalade met papaja, appels, peren, pruimen mango's, Logan en litchi te hebben. Dit zijn uitstekende bronnen van vezels, vitaminen en mineralen en bevat geen vet. Durian fruit is hoog in verzadigd vet, dus dit te voorkomen, of hebben een zeer kleine portie. Zoete aardappelen die zijn rijk aan vezels en voedzaam zijn kan worden gemaakt in dessert met taro en tapioca met behulp van kunstmatige zoetstof.

Beperk uw Alcohol en geen zoete dranken

Vermijd het drinken van alcoholische dranken, of een drankje te beperken tot niet meer dan één per dag voor vrouwen en twee voor mannen. Zorg ervoor dat u hen te drinken met een maaltijd. Drink water met citroen, ongezoete Chinese thee of light frisdrank. Vermijd Chinese dranken zoals thee met tapioca, tenzij ze zijn gemaakt met kunstmatige zoetstof.