China Food Pyramid gids

China Food Pyramid gids


Traditionele Chinese voeding is "verloren in vertaling", aldus Revolution Health. Veramerikaniseerd versies van de Chinese diëten zijn vetter en zouter dan die in China. De Chinese voedselpiramide gids streeft naar gezonde eetgewoonten te herstellen door middel van harmonie en evenwicht.

Ventilator en T'sai

De oude Chinese beginselen van de balans te zien zijn als de maaltijd is verdeeld in de helft van graan keuzes en half fruit, groenten en eiwitten, meldt Revolution Health. Chinavoc adviseert dat de Chinese koks creëren een harmonieuze mix van texturen, smaken en kleuren.

Grains

De Southeastern Michigan Dietetic Association (SEMDA) voorziet in een Chinese voedselpiramide grafische vergelijkbaar met de bekende USDA piramide. Granen bevatten rijst, noedels, ovaal graan, langkorrelige rijst en tarwe broodjes.

Fruit en groenten

Groenten en fruit zijn een belangrijk aspect aan de feng shui saldo van de Chinese dieet. Meloenen, appelen, sinaasappelen en Aziatische peren vormen de 2-4 dagelijks fruit keuzes. Groenten zoals lima bonen, sperziebonen, broccoli, paksoi, soja tauge, baby maïs, koriander, bloemkool en bamboescheuten combineren met vlees voor veel traditionele Chinese combinatie gerechten. De piramide beveelt 3-5 porties groente.

Melk en vlees

Volgens SEMDA, melk, room, boter en kaas zijn niet een vast onderdeel van een Chinese dieet. De meerderheid van de twee of drie porties per dag eiwitten afkomstig van vis, varkensvlees, krab, mosselen, pijlinktvis, tahoe, kip, paling, rundvlees en eend.

Vetten, oliën en Sweets

Eet suiker, azijn, rijstwijn, sojasaus, sesamolie, zout en zwarte peper spaarzaam.