Childhood Kanker Symptomen

Childhood Kanker Symptomen


Brain kanker is een potentieel dodelijke aandoening die volwassenen en kinderen kunnen beïnvloeden. Het ontstaat wanneer een tumor vormen in de hersenen of kanker uit een ander deel van het lichaam uitzaaiing en beweegt naar de hersenen. Er zijn veel tekenen en symptomen die verschijnen wanneer een kind heeft hersenkanker. Deze symptomen zijn vaak afhankelijk van waar de tumor zich bevindt.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende symptomen van hersenkanker. De hoofdpijn kan in de ochtend wanneer het kind wakker en kunnen verslechteren als de dag vordert. Hoofdpijn kan beginnen zeer mild, maar kan verergeren met enige vorm van activiteit of oefening, of zelfs een verandering in de positie, zoals gaande van zitten naar knielen. Hoofdpijn van hersenkanker kunnen onderscheiden als pijnlijker en persistent dan andere hoofdpijn kan het kind hebben gehad.

Koorts

Kinderen met hersenkanker zal soms koorts. De koorts kunnen altijd aanwezig zijn of kunnen komen en gaan. Het kan variëren van een lichte koorts tot een hogere, betreffende een. Koorts kan gepaard gaan met hoofdpijn als gevolg van druk veranderingen in de hersenen.

Visie en gehoorproblemen

De Amerikaanse hersentumor Association zegt dat sommige kankertumoren, zoals in het brughoek, kan leiden tot zoemende of een piep in de oren. Naarmate de tumor groeit, kan het kind een volledig verlies van gehoor, evenals gevoelloosheid of zwakte van de gezichtsspieren te lijden.

Een tumor op de occipitale kwab kan het zicht stoornissen veroorzaken. Deze kunnen een verlies van het vermogen om te lezen, of het kind niet in staat om de woorden die ze leest begrijpt bevatten. Blindheid kan ontstaan ​​door deze vorm van kanker.

Persoonlijkheid en gedragsveranderingen

De National Library of Medicine meldt dat een kind met hersenkanker persoonlijkheid en gedrag verandert kan weergeven. Een kind kan ook last hebben van verwarring, word snel boos of geheugen problemen. Deze veranderingen in de persoonlijkheid kan worden veroorzaakt door een tumor zelf of door drukveranderingen in de hersenen. Als een kind gedrag dat vreemd of abnormaal lijkt vertoont, een arts raadplegen.

neurologische

De Mayo Clinic meldt dat een kind met hersenkanker diverse neurologische symptomen kunnen ontwikkelen. Deze kunnen bestaan ​​uit het verlies van de functie in een aanhangsel, moeite met lopen, evenwicht problemen, moeilijkheden met spraak en epileptische aanvallen. Raadpleeg een arts onmiddellijk als een van deze symptomen weergegeven.

Misselijkheid en overgeven

Misselijkheid en braken kan een van de meest acute symptomen bij een kind met een hersentumor. Kinderen met deze symptomen hebben gewoonlijk een drastische gewichtsverlies. Bovendien kunnen geneesmiddelen voor deze symptomen slaperigheid, en het kind kan vermoeidheid. Misselijkheid en braken zijn veel voorkomende symptomen van de hersenstam en thalamus tumoren.