Chemotherapie van Kanker Symptomen

Helaas zijn er veel bijwerkingen die kunnen optreden wanneer iemand met kanker gaat door chemotherapie. Chemotherapie symptomen en bijwerkingen zullen variëren afhankelijk van het type therapie ontvangen. De meeste symptomen van de chemotherapie zal echter snel verdwijnen na de behandeling worden gestaakt.

Braken en diarree

Misselijkheid en braken zijn symptomen van chemotherapie. Een persoon die op chemotherapie en braken moet onmiddellijk stoppen met het eten van voedsel. Hij zou heldere vloeistoffen te consumeren tot het overgeven is gestopt. Licht zoals rijst, brood of bananen kan langzaam worden toegevoegd aan het dieet. Anti-misselijkheid medicatie kan worden voorgeschreven die kunnen helpen afwenden braken.

Diarree

Diarree is een andere veel voorkomende symptoom van chemotherapie. Kankerpatiënten die kampen met diarree als gevolg van chemotherapie moet voorkomen gefrituurd, vettig voedsel dat veel vet, rauwe groenten en fruit en kruiden zijn. Volkoren granen en brood moet ook worden vermeden omdat popcorn en noten. Anti-diarree medicatie kan worden voorgeschreven. Medische dienstverleners moeten in een keer als het bloed wordt gezien in de ontlasting of in het toilet worden meegedeeld.

uitdroging

Een persoon die chemotherapie ondergaat kunt uitgedroogd zijn. Dit is een ernstig symptoom van chemotherapie. Het moet in een medische omgeving worden behandeld met intraveneuze vloeistoffen toegediend. Een persoon die is uitgedroogd zal weinig urineproductie hebben. Ze zullen ook een droge mond en hun huid kan gerimpeld blijven na wordt geknepen.

infecties

Iemand die chemotherapie wordt een daling van het immuunsysteem. Dit verhoogt het risico op infectie plaatsen overal in het lichaam. Omdat een persoon die chemotherapie al behandelt veel verschillende soorten symptomen, kan het moeilijk zijn om te detecteren wanneer een infectie ontstaat. Het is belangrijk dat mensen blijven alert op eventuele veranderingen in hun lichaam en dat zij verslag uitbrengen over deze wijzigingen in hun artsen.

Pijn

Chemotherapie kan pijn veroorzaken. Dit symptoom van de chemotherapie is een vorm van zenuwpijn. Het produceert vaak pijnlijke gevoelloosheid en / of tinteling in het lichaam, vooral in de extremiteiten. Elke pijn ervaren terwijl het ondergaan van chemotherapie behandelingen onmiddellijk moet worden gemeld aan een arts.