Chemisch verwijderen van bruine vlekken

Chemisch verwijderen van bruine vlekken

Bruine vlekken zijn een soort huidaandoening genaamd hyperpigmentatie, en ze vormen vaak als reactie op het aantal onbeschermde blootstelling aan zon. Er zijn een scala van chemische stoffen in actuele behandelingen die fade bruine vlekken te helpen. Enkele doeltreffender omvatten hydrochinon, dithiaoctanediol, gluconzuur, alfa hydroxyzuren, azelaïnezuur en retinoïden, merkt Audrey Kunin, MD, van de DermaDoctor website. Echter, voor de daadwerkelijke verwijdering van bruine vlekken, moet u mogelijk een chemische peeling te hebben.

types

Er zijn drie primaire vormen van chemische peelings voor het herstel van bruine vlekken. De chemische toepassingen te verwijderen lagen van de aangedane huid, waardoor nieuwe, onaangetast huid om terug te groeien in zijn plaats. De verschillende types variëren in sterkte en doordringen verschillende diepte. Aangezien de American Society of Plastic Surgeons verklaart de zwakste, meest oppervlakkige peelings gebruiken alfa-hydroxyzuren, zoals glycolzuur en melkzuur; mid-sterkte chemische peelings, die bekend staat als TCA peelings, gebruiken trichloorazijnzuur; de sterkste schillen gebruiken een chemische oplossing genaamd fenol. De specialist uitvoeren van de schil zal u adviseren over de beste optie voor uw specifieke omstandigheden.

Procedure

Sommige artsen voeren chemische peelings, en de meeste dermatologen en plastisch chirurgen voeren van de procedure. In het algemeen, anaesthesie behoeft, als alfa-hydroxyzuur schillen niet bijzonder pijnlijk, maar sterkere chemische oplossingen ook verdoven, volgens de American Society of Plastic Surgeons. Sedativa worden soms toegediend, dat wel. Tijdens de procedure, de arts grondig reinigen van de huid, dan gelden de chemische oplossing voor het gebied. Stekende, warme of koude sensaties zijn allemaal typisch. De chemische oplossing zal afpellen behandelde huid, en de procedure lasts10 meestal tot 15 minuten. Soms zal uw arts een dressing van toepassing op de volgens de procedure. Meerdere behandelingen zijn vaak nodig.

Bijwerkingen en complicaties

Na-effecten van een chemische peeling duren meestal 1-3 weken, afhankelijk van de Consument Gids voor Plastische Chirurgie. Wat pijn of ongemak te verwachten. Chemische peelings de gevoeligheid van de huid aan zonlicht tijdelijk te verhogen, waardoor zonnebrand meer waarschijnlijk. Daarnaast behandelde huid is vaak rode, pijnlijke, schilferige, schilferige en gezwollen. Mogelijke complicaties zijn tijdelijke of permanente verkleuring, littekens en reactivering van herpes bij geïnfecteerde patiënten, verklaart de Cleveland Clinic.

Voorbereiding en Nazorg

De specialist uitvoeren van een chemische peeling zal gedetailleerde instructies voor de tijd die in de aanloop naar en na behandelingen geven. In het algemeen, wordt u geadviseerd om te stoppen of te verminderen met roken vóór de procedure stop te zetten bepaalde medicijnen en supplementen, volg een huidverzorging en actuele crèmes van toepassing zijn op helpen bij de voorbereiding van uw huid. Antibiotica of andere medicijnen kunnen worden voorgeschreven voor de dag vóór de schil.

Na chemisch verwijderen van bruine vlekken, zonwering is belangrijk vanwege de huid overgevoeligheid voor ultraviolette straling. Medicijnen kunnen worden voorgeschreven om de pijn of ontsteking te kalmeren. Fenol gezicht peelings kan beperkt gebruik van gezichtsspieren vereisen, zoals met praten en het eten, neemt nota van de American Society of Plastic Surgeons. Gebruik een aanbevolen dressings of wond bescherming.

alternatieven

Andere procedures naast chemische peelings kan bruine vlekken, wat niet ideaal voor alle patiënten zijn te verwijderen. In het bijzonder, chemische peelings zijn niet zo goed geschikt voor mensen met een donkere huid als ze zijn om een ​​lichte huid mensen, neemt nota van de Cleveland Clinic. Dermabrasie en microdermabrasie zijn alternatieven die werken op het zelfde principe als chemische peelings. Ze hollen weg aangetaste huid en laat nieuwe, heldere huid te groeien terug. Cryochirurgie doodt huid met een overmaat pigmentatie met een bevriezing middel en laserchirurgie brandt weg onvolmaakte huid, terwijl het stimuleren van nieuw weefsel groei.