Cheer Captain Ideeën

Cheer Captain Ideeën


Je hebt de Cheer Captain geworden. Uw coach en je teamgenoten heb je harde werk, positieve houding en geduld opgemerkt en beloond je met een belangrijke titel. Met die titel komt verantwoordelijkheid. Je bent het gezicht van uw team. Uw beslissingen van invloed op hoe goed uw team presteert. Becoming Cheer Captain is zo spannend als het is intimiderend. Echter, met een paar positieve ideeën om te springen start uw nieuwe positie, de intimidatie vermindert en de opwinding begint.

Team-Building Activiteiten

Cheerleaders moet volledig in harmonie met elkaar. Slechts één persoon uit de pas lopen of ongelukkig verlaagt het moreel van het hele team. Als teamcaptain, is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw cheerleaders te begrijpen elkaar en werken goed samen. Teambuilding activiteiten brengen individuen elkaar en leren ze hoe te werken als een team. Er zijn een verscheidenheid van team-building activiteiten die specifiek zijn gericht op sportteams. Bijvoorbeeld, in een activiteit genaamd 'beeldhouwen', de ploeg is voorzien van diverse beeldhouwen benodigdheden zoals krant, papier-mache lijm en glitter. Met deze leveringen, moet je team een ​​sculptuur die de geest van de staat op te bouwen. Een ander team-building activiteit genaamd de "trust val" heeft betrekking op alle leden van het team zitten in een cirkel met de armen en benen hield recht naar buiten. Een lid van het team staat in het midden van de cirkel. De permanente lid perst al haar spieren strak en valt op de zijkant. Zittend squad leden moeten haar op te vangen en geef haar van persoon tot persoon. Elk teamlid moet een draai in het midden van de cirkel te nemen. "Twee waarheden en een leugen" is een team-building spel dat helpt je team te krijgen om elkaar te leren kennen. Op een stuk papier, elk meisje schrijft haar naam, twee ware feiten en één leugen over zichzelf. De kranten worden doorgegeven aan u en u moet dan lees elke papiersoort hardop, behalve voor de naam van het meisje. De ploeg moet dan raden wie de persoon is en welke verklaring opgeschreven is een leugen. In "aanmoediging," schrijven de naam van elk teamlid op de individuele stukjes papier. Haal de papieren rond de ploeg. Laat ieder lid te schrijven aan te moedigen uitspraken over elk stuk papier. Ga door het passeren van de kranten rond totdat iedereen aanmoediging heeft geschreven aan elk teamlid.

Feedback te krijgen van je team

Bespreek eventuele beslissingen die je team direct van invloed. Vaak team captains aannemen dat ze moeten alle beslissingen van fondsenwerving ideeën om nieuwe routines. Echter, een persoon die de beslissingen voor een heel team veroorzaakt disharmonie. Laat je teamgenoten om u te helpen bij het proces van het maken van grotere beslissingen die iedereen gelukkig zal maken. Zitten en praten over nieuwe fondsenwerving ideeën. Niet alleen is dit brengt u samen als een team, maar gooit ook frisse, nieuwe ideeën rond voor iedereen na te denken over.

Beloon het harde werk

Toon uw teamgenoten dat hard werken loont. Beloningen laat je teamgenoten weten dat je merkt hoe hard ze werken. Na de grote wedstrijden, gooi een pizza-avond of neem je teamgenoten ergens ontspannen, zoals de films. Kleine gebaren herinneren je squad dat je een team en het harde werk van alle leden loont. Beloningen tonen ook aan dat je waardeert het harde werk van elk lid.

Gestelde doelen

Begin uw reis zoals Cheer Captain door het stellen van doelen. Ga in de baan met een idee van wat voor soort doelen die je wilt bereiken terwijl u kapitein. Schrijf de doelen naar beneden en denk aan de stappen die moeten worden genomen om een ​​ieder te bereiken. Zo heeft uw team in de buurt komen elk jaar naar het winnen van de regionale competitie gejuich. U beslist om het winnen van de competitie uw belangrijkste doel voor het jaar. Next, dan schrijf je de redenen waarom uw team niet heeft gewonnen van de regionale wedstrijd en hoe u deze problemen op te lossen. Het stellen van doelen voor uw team verenigt iedereen als ze werken aan een gemeenschappelijk resultaat. Bovendien, als een teamlid is uitzonderlijk voor een bepaald deel van een routine, maken het doel dat teamlid om hun uitvoering te perfectioneren.

Houd een positieve houding

Een negatieve houding rubs korting op je teamgenoten. Het houden van uw houding positief zorgt ervoor dat negativiteit uw obligatie niet ruïneren en invloed hebben op uw gejuich. Doe niet bevooroordeeld tegenover teamgenoten. Houd een open geest en begrip wanneer zich problemen voordoen. U bent degene die alle teamgenoten kijken naar voor begeleiding en je moet dienovereenkomstig te handelen. Maak een voorbeeld van jezelf door het handhaven van een positieve vooruitzichten in alle situaties.