Cervical Cancer Pain in nek, schouders, bovenarmen

Wanneer kanker veroorzaakt pijn in gebieden van het lichaam ver weg van de oorspronkelijke locatie, is het waarschijnlijk dat de kanker metastastized of verspreiden naar gebieden ver van de oorspronkelijke tumor. Als het gaat om baarmoederhalskanker, pijn in de schouders, armen of nek is meestal een teken van uiterst geavanceerde kanker, noodzakelijk een wijziging in de doelstellingen van uw behandeling plan.

Baarmoederhalskanker

Volgens de medische website medlineplus, baarmoederhalskanker is een van de meest voorkomende kanker bij vrouwen wereldwijd, maar de frequentie van gedetecteerde cervicale kanker in de Verenigde Staten is veel lager door regelmatige gynaecologische zorg. Symptomen van deze ziekte zijn onregelmatige menstruatie, bloeden na de menopauze of continue afscheiding uit de vagina.

Staging kanker

Als kanker ontwikkelt, beweegt van de oorspronkelijke plaats naar de omliggende lymfeklieren, dan verder door het lichaam naar andere organen en weefsel zeer ver van de oorspronkelijke plaats. Volgens de American Cancer Society, wordt dit proces heet metastasering. De kanker reist gewoonlijk in de botten, waardoor gelokaliseerde pijn en verzwakt de structurele integriteit van de botten.

Gelokaliseerde Upper Body Pain

Wanneer een baarmoederhalskanker diagnose is gesteld en je ervaart persistent en gelokaliseerde pijn in je nek, schouders en armen, moet u onmiddellijk een afspraak met uw zorgverzekeraar te maken voor een volledig onderzoek, want het is mogelijk dat de kanker is uitgezaaid naar afgelegen sites.

overwegingen

Een andere mogelijke reden voor de gelokaliseerde pijn in de schouders, kan bovenlichaam en armen van de kanker behandelprotocol. Chemotherapie en radiotherapie zijn beide bekend om te komen met (soms zware) bijwerkingen, zoals verkregen de lichamelijke pijn. Hoewel het mogelijk is dat de kanker is uitgezaaid, is het ook mogelijk dat de pijn slechts een bijwerking van de behandeling, zodat niet onnodig bezorgd worden totdat u door een arts onderzocht.

Oplossing

De oplossing zal afhangen van de oorzaak van het probleem. Als het probleem wordt veroorzaakt door de behandeling, zou voorschrijven van extra pijnstillers helpen om uw kwaliteit van leven te verbeteren. Als het probleem is veroorzaakt door metastasering van de kanker, zult u waarschijnlijk nodig om te overleggen met uw arts over herevalueren uw huidige behandeling regime om deze nieuwe ontwikkeling te voldoen.