Celmembraan Ziekten

Celmembraan Ziekten


Celmembraan ziekten zijn levensbedreigende aandoeningen die genetisch van aard zijn, en ze werken meestal tegen de eiwitten in ons lichaam die de belangrijkste kanalen en de verschillende receptoren in het membraan ion zijn. Deze ziekten werken door ofwel het verstoren van de normale functies van de cellen of door simpelweg de celmembraan beïnvloeden. Vele van deze aandoeningen andere componenten bevatten ook.

Hyaline Membrane Disease

Vaak geassocieerd met premature zuigelingen Hyalien membraan ziekte treft de longen bij de geboorte, waardoor ademnood veroorzaken. Dientengevolge, de longen vereisen een normaal niveau van zuurstof en kooldioxide uitwisseling na de geboorte.

Ziekte van Alzheimer

De oxidatieve stress veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer in de hersenen leidt tot fosfolipide altercations. Fosfolipiden zijn een belangrijk onderdeel van onze celmembranen. Deze altercations compromis het celmembraan derhalve verstoren van de functie van de hersencellen.

cystic Fibrosis

Cystic fibrosis is een ziekte die ongeveer een overmatige productie van vocht in de longen komt vanwege een defecte calcium ionkanalen. Dit kanaal bevat een eiwit dat belangrijk is voor het celmembraan van onze longen. De calcium-ion channel regelt het niveau van vloeistoffen en slijm in onze longen. Wanneer dit kanaal verandert in cystic fibrosis, veroorzaakt het slijm op te bouwen in de longen, waardoor het moeilijk te ademen.

Duchenne Spierdystrofie

Deze ziekte treft dystrofine in de spiercel. Dystrofine kan de spiercel wand te verbinden met het intracellulaire gedeelte. Bij afwezigheid van dystrofine, zou het celmembraan niet in staat zichzelf herstellen, waardoor vernietigen en brengen van Duchenne spierdystrofie.