cardiale echocardiografie

cardiale echocardiografie


Cardiale echocardiografie is de praktijk waarbij een echocardiogram wordt gebruikt om een ​​beeld van het hart te produceren. Echocardiograms vinden plaats in artsen 'kantoren en ziekenhuizen cardiologische afdelingen. Een persoon kan worden in de behoefte van een echocardiogram, indien hun algemene hartfunctie, hartkleppen of hart-en vaatziekten is in de noodzaak van assessment. Er zijn andere toepassingen voor cardiale echocardiografie en testen draait om het gebruik van ultrageluid.

Wetenschap

Hoogfrequente geluidsgolven worden gebruikt om een ​​beeld in echocardiografie te creëren. Een transducer gevuld met kristallen is geplaatst op de borst van de patiënt en stoot ultrasone golven die in het lichaam; deze golven zijn onschadelijk. De verschillende grootte en dichtheid van weefsel in het lichaam veroorzaakt de ultrasone golven worden gereflecteerd op verschillende tijdstippen en hoeken. Het verschil in de tijd en de hoek waaronder de "echo" ultrageluidsgolven komen terug in de transducent is wat leidt tot het beeld van het hart.

onderzoek Layout

Tijdens de standaard transthoracale echocardiogram, moet de patiënt al hun top kleding te verwijderen. Drie elektroden worden geplaatst op de borst, meestal aan elke schouder en de andere aan de kant van het individu. Hij of zij moet dan aanzetten om hun linkerkant, zodat de test kan worden uitgevoerd. De echocardiographer of sonographer geldt dan een gel op de transducer en overgaat tot het onderzoek. De standaard uitzicht te verkrijgen zijn de parasternale standpunten lange en korte as, de apicale uitzicht en de subcostal uitzicht. Een aantal andere standpunten kunnen worden verkregen en de patiënt kan worden gevraagd om posities te veranderen als de sonographer goeddunkt.

Doel

Echocardiografie kan worden gebruikt om de algemene werking van het hart en het verkrijgen van specifieke waarden te evalueren, zoals de grootte van het septum en andere hartweefsel. De hoofddoelen echocardiogram worden gebruikt, echter, zou de grootte van de kamers te verzekeren dat er geen verwijding van de kamers of verdikking van de wanden te verkrijgen; de efficiëntie van de pompwerking van het hart en de beweging van de wanden worden ingedeeld, variërend van normaal tot dyskinetische (bewegen in de tegengestelde richting van de gewenste) tot akinetisch (niet stil blijven staan). Valve functie wordt ook bepaald met cardiale echocardiografie; Dit is belangrijk bij het identificeren van problemen zoals aortastenose en andere hartklepgebreken.

Verschillende soorten

De belangrijkste soorten echocardiogram zijn de transthoracale echocardiografie (TTE), dat is de standaard vorm, de transesophageal echocardiografie (TEE) en de stress echocardiogram. Tijdens een TTE, is de plaatsing van de omzetter beperkt tot de borst. Tijdens de TEE uitvoering is een langere transducer in het lichaam ingebracht door de mond. De slokdarm is gepositioneerd in de buurt van het hart, zodat beelden zijn verkregen door middel van deze methode zonder obstructie van de longen en vet of spieren op de borst. De stress echocardiogram wordt uitgevoerd wanneer de patiënt spanning ondergaat. Dit kan worden bereikt door het hebben van de persoon die oefening op een fiets of loopband of ondergaan een drug uitgelokt onderzoek waarbij de patiënt wordt ingespoten met adenosine of adrenaline, waardoor het lichaam om te gaan in een toestand alsof oefenen.

Opleiding

Training het testen van cardiale echocardiograms impliceert het doorlopen van een aantal niveaus uit te voeren. Dit houdt in het nemen van de schriftelijke examens en het uitvoeren en interpreteren van een aantal onderzoeken bij patiënten. Om een ​​niveau te bereiken, moet sonographers trainen voor ten minste drie maanden; over te gaan tot meer geavanceerde niveaus, moet grotere hoeveelheden tijd worden geïnvesteerd. De Nationale Raad voor Echocardiografie levert deze certificeringen en bewaakt het testen.