Carboxymethylcellulose Side Effects

Carboxymethylcellulose, als onderdeel van de verbinding "natriumcarboxymethylcellulose Opht," is een effectieve medicinale oog smeermiddel onder productnamen zoals Theratears op de markt gebracht, vernieuwen Tears, Tears Opnieuw en Refresh Liquigel. Het verlicht geïrriteerd en droge ogen, en het is een aanvulling op de natuurlijke smering en reinigende werking van het oog. Veel mensen gebruiken deze producten om de effecten van computergebruik, verwarming en airconditioning en externe activiteiten tegen, en behandeling bindvlies van de ogen en ontsteking of drogen van het hoornvlies.

Minor Side Effects

Bij het gebruik van producten die natriumcarboxymethylcellulose Opht voor de eerste keer, kunnen patiënten tijdelijk wazig zicht ervaren. Het is ook gebruikelijk om een ​​aantal tijdelijke stekend, branderig of irritatie voelt. Deze reacties zouden moeten afnemen gebruik. Als een van deze effecten erger worden of aanhouden, moet de patiënt onmiddellijk contact op te nemen met hun arts of apotheker.

Major Side Effects

Hoewel niet zo vaak, er een aantal ernstige bijwerkingen, zoals veranderingen in het gezichtsvermogen, oogpijn, oogirritatie en roodheid. Deze niet snel op te lossen en patiënten die een van deze bijwerkingen moeten stoppen met het gebruik van het product en direct contact opnemen met hun arts.

Allergische reacties

Het is mogelijk om een ​​allergische reactie op producten die carboxymethylcellulose hebben. Dergelijke reacties zijn zeldzaam, maar ernstig. Patiënten die een huiduitslag, zwelling van het gezicht, keel of tong, jeuk, ademhalingsproblemen of ernstige duizeligheid moet stoppen met het gebruik van het product en onmiddellijk een arts raadplegen. Dit kunnen levensbedreigende situaties en moet als zodanig worden behandeld.

waarschuwingen

Patiënten mogen geen gebruik maken van natriumcarboxymethylcellulose Opht als ze elke vorm van virale, bacteriële of schimmelinfectie in beide ogen, tenzij zij ook het nemen van een anti-infectieuze medicatie. Dit product wordt niet beschouwd als schadelijk voor ongeboren baby's, maar vrouwen die borstvoeding geven of zwanger moet eerst het gebruik met hun arts te bespreken. Als gevolg van de veel voorkomende bijwerking van tijdelijke visie vervagen en stekend gevoel onmiddellijk na het plaatsen van het product in de ogen, moeten patiënten voorzichtig te zijn bij het rijden, het bedienen van machines of het uitvoeren van elke activiteit die duidelijke visie vereist.

Waarschuwing

Bovendien, aangezien natriumcarboxymethylcellulose Opht niet voor inname is bedoeld, kan schadelijk zijn bij inslikken. Als dit gebeurt, moet u contact opnemen met het Amerikaanse National Poison Hotline op 800-222-1222. Degenen die nog vragen over dit product moeten contact opnemen met hun arts of apotheker. Bijwerkingen kunnen ook worden gemeld aan de Food and Drug Administration op 800-FDA-1088.

Andere toepassingen voor Carboxymethylcellulose

Carboxymethylcellulose is ook een verdikkingsmiddel en voedingsvezels. Het is oplosbaar in water maar verteert en niet geabsorbeerd als voedingsstof. Sommige commerciële laxeermiddel preparaten bevatten carboxymethylcellulose vaak gecombineerd met psyllium. Als u te veel binnenkrijgt, kan het diarree, constipatie en een opgeblazen gevoel veroorzaken.