Can You Take biotine & amp; Calcium Together?

Can You Take biotine & amp; Calcium Together?

Biotine, soms aangeduid als vitamine H, is onderdeel van het vitamine B-complex groep. Het is een essentiële vitamine die uw lichaam produceren energie helpt uit het voedsel dat je eet. Calcium is een essentieel mineraal dat bouwt en onderhoudt sterke botten en tanden. Een gezond dieet levert zowel calcium en biotine, maar soms kan het aan te raden om uw inname van beide verbindingen met supplementen te verhogen. U mag biotine en calcium samen te nemen, want er zijn geen bekende negatieve interacties tussen de twee. Raadpleeg altijd uw arts om de beste supplementen te bespreken voor uw situatie.

biotine

Biotine is een in water oplosbare vitamine die uw lichaam niet in staat om op te slaan. Als gevolg hiervan, moet u nieuwe voorraden van de vitamine op een regelmatige basis te verkrijgen. Biotine helpt je cellen metaboliseren koolhydraten, vetten en aminozuren die je krijgt van voedsel, om te zetten in bruikbare energie. Het helpt de productie van zowel glucose en vetzuren, essentiële energiebronnen voor al je cellen, en het helpt ook je lichaam op te bouwen eiwitten uit aminozuren.

Bronnen en supplementen

Veel voedingsmiddelen zijn rijk aan biotine, met inbegrip van de lever; granen; eieren; bepaalde soorten vis zoals sardines en zalm; noten; bananen; en peulvruchten. Hoewel u misschien in staat zijn om voldoende biotine te verkrijgen van uw dieet, kunnen sommige omstandigheden verhogen van uw behoefte aan biotine en vereisen het nemen van biotine supplementen. Deze omvatten een genetisch veroorzaakt tekort aan biotine, verwijdering van een deel of het geheel van je maag, het eten van een slecht dieet, met de ziekte van Crohn of een andere aandoening die slechte opname van voedingsstoffen, en het nemen van bepaalde medicijnen. Symptomen van biotine tekort zijn huiduitslag en verlies of dunner worden van je haar of nagels. Deskundigen bij de Universiteit van Maryland staat die biotine supplementen ook de symptomen van perifere neuropathie te verminderen en, in combinatie met chroom kan bloedsuikerspiegel bij diabetici verbeteren.

Calcium

Calcium is een integraal onderdeel van uw botten en tanden. Het combineert met andere mineralen om uw skelet sterk genoeg is om je lichaam te ondersteunen. Het helpt ook je tanden sterk en functioneel blijven. Calcium is ook nodig voor biochemische reacties in cellen. Je botten zullen de calcium nodig voor deze reacties te leveren als je niet genoeg krijgen van de mineralen in uw dieet verbruiken, mogelijk verzwakking van de botten en het verhogen van uw risico op osteoporose en botbreuken. Goede voedingsbronnen van calcium zijn onder andere zuivelproducten en groene bladgroenten. Nemen calciumsupplementen, vaak in de vorm van calciumcarbonaat, vergroot u calciuminname problemen die kunnen voortvloeien uit een calciumtekort voorkomen.

aanbevelingen

Zowel biotine en calciumsupplementen worden over het algemeen als veilig beschouwd. Afhankelijk van de dosering u verbruikt één of beide milde bijwerkingen veroorzaken. Calciumcarbonaat kan maagklachten veroorzaken, verminderde eetlust of constipatie, en sommige mensen kunnen allergisch zijn voor biotine zijn. Bovendien kunnen biotine en calcium interageren met sommige medicatie. Hoewel er geen bekende interacties tussen biotine en calcium, overleg dan met uw arts in detail te bespreken nemen van deze supplementen samen voordat ze toe te voegen aan uw normale regime.