Calorieën verbrand tijdens Yoga

Calorieën verbrand tijdens Yoga

Yoga is niet vaak beschouwd als in dezelfde categorie als calorie brandstichting, zweet-inducerende activiteiten zoals hardlopen of kickboksen. Terwijl sommige yoga oefeningen bieden fysiek uitdagende, cardiotraining, vaker de focus van de lessen is op flexibiliteit, tegenwoordigheid van geest, ademhaling, balans en kracht. Yoga's unieke mix van mentale en fysieke arbeid mag geen calorieverbrandende krachtpatser, maar het biedt nog steeds waarde in gewichtsbeheersing.

Potentiële calorieverbranding

Zoals bij elke fysieke activiteit, het uiteindelijke aantal verbrande calorieën in een klas is afhankelijk van uw maat, geslacht, intensiteit, efficiency en lichaamssamenstelling. Hatha yoga - een van de meest voorkomende vormen gevonden in fitnesscentra en yoga studio's die basishoudingen stroomt samen met de adem beschikt - verbrandt ongeveer 298 calorieën in een uur voor een 155 pond persoon meldt Harvard Health. Dit soort praktijken verbetert de mentale en fysieke gezondheid met de nadruk op de mind-body verbinding en energie stroming langs de wervelkolom. Sneller tempo power yoga lessen zoals Ashtanga, vergemakkelijken een hogere calorieverbranding - zo veel als 362 calorieën in een uur. Deze klassen zijn voorzien van meer geavanceerde, sneller bewegende houdingen die vaak ook sprongen en uitdagende arm balances.

Weight management

Ongeacht hoeveel calorieën je verbrandt in yoga, een regelmatige beoefening biedt ook andere voordelen gewichtsbeheersing. Yoga helpt ook stress en de resulterende overproductie van bepaalde hormonen die kunnen bijdragen aan gewicht te verminderen, zegt Baxter Bell, MD, een yoga-instructeur en medische acupuncturist, het schrijven voor YogaJournal.com. Verbeterde ademhaling, de spijsvertering regelgeving en toegenomen focus als gevolg van regelmatige beoefening van yoga kan ook gewichtstoename te ontmoedigen.

Invloed Yoga's

Het Fred Hutchinson Cancer Research Center bracht een studie in 2005 blijkt dat regelmatige beoefening van yoga gevolgen gewicht in gezonde volwassenen van middelbare leeftijd. De studie heeft niet focussen op de calorie-burn van yoga, maar op de manier waarop yoga beïnvloed eetgewoonten. In een onderzoek onder meer dan 15.000 deelnemers, vonden de onderzoekers dat mensen die een week deelgenomen aan een minimum van een 30 minuten durende yoga-sessie eenmaal ofwel gehandhaafd of verloren gewicht meer dan 10 jaar tijd. Degenen die niet regelmatig aan yoga steeg ongeveer gemiddeld 14 pond voor dezelfde 10 jaar. De onderzoekers concludeerden dat terwijl yoga niet aannemelijk maken een enorme calorie tekort in de praktijk, heeft zij hen helpen zich meer bewust worden van hun voedsel keuzes en gevoelens van verzadiging.

gratis praktijk

Als uw primaire bedoeling in yoga is om veel calorieën te verbranden en gewicht te verliezen, moet je op zoek gaan naar een power, vinyasa stroom of Ashtanga stijl klasse. Als je nieuw bent bij yoga, kunnen deze meer geavanceerde klassen niet passend zijn, totdat u meer vertrouwd zijn met yoga houdingen. Gebruik yoga als een aanvulling op andere andere regelmatige aërobe activiteit, zoals wandelen, fietsen of zwemmen om verschillende spieren te dagen en de extra calorieën te verbranden.

Geniet van de Process

Oefening hoeft niet altijd te worden over het uitlokken van de grootste calorieverbranding. Yoga kan helpen om je sterker, flexibeler en schade-vrij, waardoor je langer en harder volharden bij het hardlopen of fietsen en dus meer calorieën te verbranden in die inspanningen. Yoga deelnemers hoeven niet uiterst flexibel te zijn - iedereen kan deelnemen aan een yogales en voordelen te verkrijgen.