Calorieën verbrand tijdens Bikram Yoga

Calorieën verbrand tijdens Bikram Yoga

Vaak aangeduid als hot yoga omdat het beoefend in een verwarmde ruimte, Bikram yoga is een opeenvolging van 26 Hatha yoga houdingen ontworpen om kracht en flexibiliteit te ontwikkelen, samen met het verstrekken van cardiovasculaire oefening. Beschouwd als een van de meest fysiek inspannende yoga praktijken, de Bikram sequentie brandt een aanzienlijk aantal calorieën door middel van haar full-body workout.

Geschiedenis

Bedacht door yoga pleitbezorger Bikram Choudhury in de vroege jaren 1970, heeft de Bikram sequentie uitgegroeid tot een gemeenschappelijke competitieprogramma in de yoga-wereld. Terwijl weinig uitgebreid onderzoek heeft op de specifieke voordelen van Bikram yoga is uitgevoerd, is de volgorde wordt toegeschreven aan het verbranden meer calorieën dan een andere stijl van yoga, volgens Elysium Yoga, een website die de beoefening van yoga bevordert. In de Verenigde Staten, heeft Bikram Choudhury agressief afgedwongen auteursrecht over de praktijk en de instructie van zijn 26-houding volgorde, wat resulteert in een aantal rechtszaken.

De reeks

Bikramyoga volgt een opeenvolging van 26 houdingen, waarvan de helft gewijd aan een reeks rechtopstaande houdingen. De yogahoudingen worden gebruikt in de Bikram volgorde veroorzaken een aanzienlijke cardiovasculaire training die, wanneer uitgevoerd in de gereguleerde 105 graden temperatuur met 40 procent luchtvochtigheid, kan soms leiden tot duizeligheid en misselijkheid. De klasse verschilt van veel andere soorten yoga vanwege het gebruik van docenten die plaats van waaruit elke houding in de sequentie, een dialoog te handhaven.

calorieën verbrand

Volgens de verbrande calorieën calculator gemaakt door QuickFit Yoga, een persoon met een gewicht van 150 pond. kunnen verwachten om ongeveer 1.000 calorieën te verbranden tijdens elke sessie van Bikram yoga, dat is ongeveer het equivalent van het runnen van 6 mijl per uur gedurende 90 minuten. Hoewel dit een algemeen nummer individuen gewicht 120-160 lbs. kunnen verwachten op zijn minst 350-700 calorieën per uur doet Bikram yoga te verbranden.

Gezondheidsvoordelen

Bikram Choudhury website bevat een aantal getuigenissen beweren gezondheidsvoordelen zo divers als het elimineren van ischias aan het omkeren van type-2 diabetes. Hoewel er weinig definitieve gegevens wat conclusies, de efficiëntie van Hatha voor meer flexibiliteit en spierkracht steunpilaar goed bekende voordelen. Volgens Choudhury, de sequentie verbrandt calorieën en verhoogt gezondheid bij versnelde circulatie om alle spieren en organen samengedrukt werd uitgebreid in de yogahoudingen. Naast het verbranden van calorieën, het systeem stelt systematisch gezondheid te herstellen elke spier, gewrichten en organen van het lichaam.

potentiële gevaren

Net als elk intensieve cardiovasculaire training, de mogelijkheid van duizeligheid en misselijkheid is het hele Bikram yoga sequentie aanwezig. Oefenen in een kamer warmer dan 100 graden kan een gevaar opleveren, dus het is de taak van de studenten zich bewust zijn van hoe hun lichaam functioneert. Door de warmte van de kamer, de studenten het uitvoeren van de Bikram-sequentie in staat zijn om dieper te werken in houdingen dan ze anders zouden kunnen doen, waardoor sommige beginnende studenten om zichzelf per ongeluk overextend (vaak terwijl hun adem in te houden tijdens een houding).