Calciumantagonisten & amp; antihistaminica

Calciumantagonisten & amp; antihistaminica

Ook al zijn ze verkrijgbaar bij elke apotheek en vaak beschouwd als een routine medicatie, moet antihistaminica serieus worden genomen. Sommige soorten antihistaminica kan interageren met calciumantagonisten en potentieel ernstige bijwerkingen veroorzaken. Laat de twee medicijnen tegelijkertijd niet zonder eerst uw arts te raadplegen.

medicatie Interacties

Antihistaminica worden meestal geassocieerd met allergie, maar over-the-counter medicatie gebruikt voor de behandeling van brandend maagzuur bevatten ook antihistaminica. Dat is echt belangrijk om te weten als u ook calciumantagonisten nemen. De antihistaminica die allergie├źn geen interactie met calciumantagonisten, maar sommige van de antihistaminica gebruikt om maagzuur kan veroorzaken. Bepaalde antihistaminica interfereren met het vermogen van het lichaam te ontgiften en ontdoen van overtollige medicatie. Dit betekent dat de calciumantagonist blijft in uw systeem langer dan normaal, en als je nog steeds de voorgeschreven dosis in te nemen kun je eindigen met te veel van de medicatie in het bloed. In sommige gevallen kan het niveau van calciumkanaalblokker giftig.

antihistaminica

De twee verschillende soorten antihistaminica heten H1 en H2-blokkers. H1-blokkers de behandeling van allergische reacties, zoals tranende of jeukende ogen, ontstoken neus, niezen en een loopneus. Ze worden ook gebruikt in een aantal over-the-counter koude medicijnen om neus te drogen, en ze kunnen controle jeuk hulp van insectenbeten en huidirritaties. H2 blokkers verminderen de hoeveelheid maagzuur dat wordt vrijgegeven, zodat ze behandelen gastro-oesofageale reflux, maagzuur en maagzweren. Beide typen werken door het blokkeren van chemische stoffen genaamd histamine dat je lichaam natuurlijk produceert in reactie op beschadigd weefsel of blootstelling aan allergenen.

Calciumantagonisten

Calciumantagonisten worden meestal gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk. Calcium is bekend als een bot mineraal gebouw, maar het heeft een belangrijke rol reguleren spiercontractie. Het is vooral van belang in je hart, waar het stimuleert de spiercontracties die het hart kloppend te houden. Structuren, genaamd calciumkanalen opslaan van de calcium- en zorg ervoor dat deze wordt vrijgegeven alleen op het juiste moment. De groep van geneesmiddelen die werken calciumantagonisten verminderen minder calcium in de hartspier en gladde spieren. Met minder calcium spieren te stimuleren, bloedvaten verwijden minder bloed wordt geduwd uit het hart en, als gevolg daarvan, de bloeddruk daalt.

waarschuwingen

Uw arts zal bijwerkingen en interacties aan de specifieke calciumantagonist voorgeschreven bespreken, maar aangezien antihistaminica zijn beschikbaar, zijn er enkele belangrijke richtlijnen te volgen. Antihistaminica maken mensen vaak slaperig, maar ze kunnen het tegenovergestelde effect hebben, vooral bij kinderen. Zij moeten met voorzichtigheid worden gebruikt bij kinderen en ouderen, omdat ze vaak gevoeliger voor antihistaminica. Do antihistaminica niet als u zwanger bent, op een zoutarm dieet, glaucoom, hart-of ademhalingsproblemen, diabetes, zweren, problemen met plassen of een overactieve schildklier. Naast calciumantagonisten, kunnen antihistaminica interactie met andere medicijnen, zoals MAO-remmers, natriumoxybaat en tricyclische antidepressiva, dus praat met uw zorgverzekeraar voor het mengen antihistaminica met andere medicijnen.