Calcium en Hypertensie

Calcium en Hypertensie

Calcium is een belangrijk mineraal essentieel voor de menselijke gezondheid. Naast het spelen een belangrijke rol bij de opbouw en het behoud van sterke botten en tanden, calcium helpt bij het samentrekken van de spieren en reguleert de bloeddruk. In feite, een dieet rijk aan calcium, samen met andere mineralen, zoals kalium en magnesium, wordt aanbevolen voor verlagen van de bloeddruk.

Hoe het werkt

Calcium kan de bloeddruk verlagen, omdat het een belangrijke rol als bemiddelaar in de vernauwing en ontspanning van bloedvaten speelt volgens de Linus Pauling Institute Oregon State University. Ook calcium is essentieel voor spiercontractie en ontspanning. Nuttigen van een calcium-deficiënt dieet veroorzaakt een concentratie van calciumionen in de intercellulaire vloeistof. Dit verhoogt zowel de actieve vorm van vitamine D, vitamine D3 en het parathyroïde hormoon resulteert in een verhoogde calciumconcentratie in gladde spiercellen. Deze verschuiving in calciumconcentratie verhoogt de vasculaire weerstand, het verhogen van de bloeddruk volgens een artikel gepubliceerd in het tijdschrift van de American College of Nutrition in februari 2009.

bewijsmateriaal

Volgens een artikel gepubliceerd in het Journal of Human Hypertension in augustus 2006, calcium suppletie verlaagt de bloeddruk bij patiënten met hypertensie. In dit artikel, de onderzoekers een samenvatting van de resultaten van 40 studies die bijna 2.500 deelnemers waren. Ruwweg de helft van de deelnemers last van hoge bloeddruk. De gemiddelde duur van de klinische proeven was 10 weken en suppletie ongeveer 1200 mg calcium per dag. De algemene daling van de bloeddruk na de suppletie was 1,9 punten voor de systolische bloeddruk en een 1,0 punt daling van de diastolische bloeddruk.

Diet DASH

De National Health, Lung, and Blood Institute of NHLBI, adviseert het maken van aanpassingen van de levensstijl voor de behandeling van hypertensie. Een dergelijke wijziging is om de DASH-voeding richtsnoeren vast te stellen of de Dietary Approaches to Stop Hypertension. In aanvulling op het eten van een zoutarm dieet en het verhogen van uw inname van voedingsmiddelen rijk aan magnesium en kalium, de DASH-dieet bevordert de consumptie van veel calcium-rijke voedingsmiddelen. Individuen op een dieet van 1600 calorieën moeten ernaar streven om in twee 8-ounce porties van vetvrije of vetarme melk of yoghurt terwijl die op een dieet van 2600 calorieën nodig hebben ten minste drie 8-ounce porties.

eis

De aanbevolen adequate inneming, of AI voor calcium voor volwassenen is 1000 milligram per dag. Volgens de NHLBI, de dagelijkse voedingsstoffen doelen gebruikt in de DASH wetenschappelijke studies hoger gemiddeld 200 mg. Per DASH-voeding richtlijnen, moet je ernaar streven om ongeveer 1250 mg calcium per dag te consumeren. Dit kan afkomstig zijn van voedselbronnen alleen, voedingssupplementen, of een combinatie van voedselbronnen en voedingssupplementen.

Calcium-Rich Foods

Calcium-rijke voedingsmiddelen zijn zuivelproducten, zoals yoghurt en melk. Kaas is calcium-rijk, maar ook hoog in natrium. Het calcium in de melk en yoghurt is meestal goed geabsorbeerd en efficiënt gebruikt door het lichaam. Een 8-ounce glas melk levert ongeveer 300 mg calcium. Een 8-ounce container van yoghurt biedt overal van 250 mg tot 350 mg calcium. Calcium verrijkt sinaasappelsap biedt net zoveel calcium als melk, ongeveer 300 mg. Een voordeel van het kiezen calcium verrijkt sinaasappelsap is dat het ook een uitstekende bron van kalium.