Calcium & amp; dystonie

Calcium & amp; dystonie

Dystonie of oncontroleerbare onwillekeurige spiercontractie, is de derde meest voorkomende aandoening gezien door beweging specialisten en treft ongeveer 300.000 mensen in Noord-Amerika, volgens de dystonie Medical Research Foundation. Dystonie uiteenlopende manifestaties en kan aanzienlijk in ernst variëren. Zo kan een persoon met dystonie alleen een twitching ooglid, terwijl een andere contractuur en spasmen van meerdere ledematen kunnen lijden. Er is geen enkele oorzaak van dystonie - vaak de oorzaak van de ziekte is onbekend. Echter calciumtekort geïmpliceerd in ten minste één type dystonie.

dystonie

Dystonische spasmen veroorzaakt door het onvermogen van spieren te ontspannen, activatie van tegengestelde spiergroepen of activering van spieren niet noodzakelijk om een ​​bepaalde beweging. Hoewel dystonie heeft diverse verschijningsvormen kan beïnvloed individuen grofweg worden onderverdeeld in vier groepen, afhankelijk van het ongeordende deel van het lichaam. Bij personen met focale dystonie, maar een geïsoleerd gebied van het lichaam betrokken is. Bijvoorbeeld, blephorospasm is een soort van focale dystonie die onwillekeurige contractuur van het ooglid veroorzaakt. Personen die twee aangrenzende ongeordende regio's wordt gezegd dat ze segmentale dystonie hebben. Multifocale dystonie, meerdere niet-aaneengesloten gebieden van het lichaam getroffen. Personen met gegeneraliseerde dystonie hebben grote gebieden van het lichaam die onvrijwillige spiercontracties vertonen.

Diagnose

Helaas is er geen test die een dystonie diagnose te bevestigen. Juiste diagnose is afhankelijk van het vermogen van uw arts om de symptomen te nemen en samen een complete familie en de geschiedenis van de patiënt. Uw arts kan ook bloedonderzoek, imaging studies, genetische tests en andere screening tests te vragen.

Oorzaak

Verschillende soorten dystonie verschillende etiologieën, en helaas is de oorzaak van vele soorten niet goed begrepen. Soms dystonie is een symptoom van een andere ziekte. Bijvoorbeeld dystonie is vaak een symptoom van de degeneratie bij de ziekte van Parkinson. Andere vormen van dystonie lijken te worden overgenomen, die familiegeschiedenis van cruciaal belang voor de juiste diagnose maakt.

Calcium

Hypocalcemie, kan een metabolische aandoening waarbij er te weinig serumcalcium, paroxysmale dystonie, volgens Medscape. Paroxysmale betekent dat de ongecontroleerde spiersamentrekkingen gebeuren tijdens episodes, waartussen spiersamentrekking en beweging zijn normaal. De hypocalcemie zelf een symptoom van idiopathische hypoparathyroïdisme, die een vermindering van de hoeveelheid hormonen die door de bijschildklieren in de hals omvat.